Egoiștii altruiști ai viitorului

Întrebare: Se pare că o persoană care este egoistă din natură, trebuie să înțeleagă că a da societății este mai bine decât să primească de la ea. Cum este posibil acest lucru?

Răspuns: Educația integrală este necesară pentru asta, care explică unei persoane cum trebuie să fie în echilibru cu societatea, oferindu-i în proporție cu abilitățile sale și să primească de la ea conform necesităților sale.

Acest lucru este opus naturii sale, conform căreia vrea să primească de la ea cât mai mult posibil și să ofere cât mai puțin posibil. De aceea, este necesară educația care face această corecție. Mulțumită educație integrale se conectează cu ceilalți și îi simte aproape ca pe prietenii sau familia de care depinde. Conform acestui lucru, se poate corecta pe sine și să ofere societății mai mult decât primește.

Una peste alta, totul depinde de societate și, într-un final, totul se reîntoarce către o persoană, adică spre ea însăși. Să spunem că eu câștig 10.000$, iar eu am nevoie să primesc doar 2.000$ de la societate și să las pentru ea 8.000$.

Eu știu că societatea corectată va cheltui acești 8.000$ spre bine: va construi metrouri, case, spitale și școli pentru copii. Eu înțeleg acest lucru și, prin urmare, ofer societății acești bani cu bucurie. Dacă eu și societatea devenim un singur corp, atunci nu mi se pare că rup ceva din mine însumi prin faptul că ofer societății. Totul depinde de educație.

Se obișnuiește să duci copiii în excursie la diferite organizații și să le explici cum lucrează, să studiezi economia cu ei, așa încât ei să știe de ce există taxe, cum funcționează guvernul și cum sunt luate deciziile.

În modul acesta trebuie să arătăm unui om că toate sistemele de guvernare lucrează pentru beneficiul său ca să fie convins că el și societatea sunt de neseparat. Apoi el va vedea că toată proprietatea societății îi aparține lui.

Educația integrală lasă o persoană să înțeleagă că el și societatea sunt un singur sistem integral. Sunt lucruri pe care le consumă prin societate și mai sunt altele pe care le primește persoanal.

Întrebare: Educația integrală schimbă natura unui om?

Răspuns: Natură omului nu se schimbă; omul rămâne un egoist, însă un egoist altruist. I se explică în ce mod se construiește țara, care acționează numai de dragul binelui oamenilor, unde toată lumea este conectată.

Cei 8.000$ pe care i-a dat mai departe vor fi folosiți, de asemenea, pentru beneficiul său prin tot felul de sisteme. Numai acum sunt furate toate donațiile și pe drum ajung în buzunarele cuiva, însă atunci totul, până la ultimul cent, va fi folosit corect.

Va fi posibil să se verifice pe calculator câți bani au fost plătiți pentru fiecare cetățean din țară pentru beneficiul general: o parte a fost folosită pentru armată, o parte pentru educație, o parte pentru cultură, o parte pentru spitale și pentru tot ceea ce mai au nevoie oamenii.

Desigur, noi vorbim de țara corectată și nu despre cea de astăzi. Educația integrală ar trebui să creeze oameni care înțeleg că totul există pentru beneficiul lor. Sunt asemenea beneficii pe care o persoană le consumă personal: tot ceea ce este legat de mâncare și familie. Și mai sunt beneficii care sunt primite prin societate.

Întrebare: Este suficient pentru o persoană să înțeleagă că noi toți suntem un singur corp, sau trebuie să simtă ea acest lucru?

Răspuns: Noi trebuie să simțim că toți suntem ca o singură familie. Mulțumită educație, noi ar trebui să devenim ca o singură familie. Acest lucru nu este împotriva egoismului. În timpul războiului, toată lumea se simțea ca o singură familie, deoarece dezastrul comun aduce oamenii împreună. Omul înțelege că depinde de mediu și, prin urmare, este interesat să facă acest mediu mai bogat și mai puternic, pentru a avea mai multe spitale, școli și cât mai multe servicii folositoare care sunt disponibile tuturor.

În esență, asta este direcția spre o societate corectă, unde țara și societatea își asumă multe responsabilități care, de regulă, cad pe un individ. El nu mai trebuie să-și facă griji pentru nimic. De ce ar trebuie ca toată lumea să se gândească unde să-și educe și să-și crească copiii, la sportul și la clasele școlii – totul ar trebui să fie gratuit.

Nu va mai fi nevoie să se cumpere bilete la teatru sau să plătești pentru orele copiilor. Fiecare copil va primi tot ceea ce are nevoie, indiferent de salariul tatălui sau. Totul va fi gratuit atât acasă, cât și în comunitate; până la urmă, noi suntem o singură familie. Și în interiorul familiei toată lumea este interesată să organizeze clase interesante, o educație bună, îngrijire medicală și să-și petreacă timpul liber cu copiii lor.

Dacă noi toți vrem să facem asta și să lucrăm împreună, atunci va fi o viață cerească. Nimeni nu va fura, deoarece totul rămâne în familii. Dacă întreagă țară este o singură familie, atunci totul aparține familiei. Imaginați-vă cum vom pune de-o parte, deoarece astăzi nu mai puțin de 60-70% este furat.

Așadar, educația integrală este necesară. Până la urmă, când clasa mijlocie va dispărea complet și vor mai rămâne doar câteva mii de oameni bogați, iar restul de miliarde vor fi cerșetori, asta va duce către o explozie.

Din partea a două a lecției zilnice de Cabală 1/29/17, lecție pe subiectul: „Mismah Arosa” (Documentul Arosa), „Planul de ieșire din criză”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed