El este inceputul si sfarsitul, dar eu sunt in mijloc

Intrebare: Cine este de vina pentru prabusirea mea la analiza finala: eu sau Creatorul? Este rezultatul eforturilor mele sau a lipsei acestora?

Raspuns: Se spune despre Creator, Eu sunt inceputul si sfarsitul. Eu sunt inceputul inseamna ca fiecare stare initiala nu depinde de o persoana. De obicei, nu are nimic de a face cu ce s-a intamplat anterior.

Nu vorbesc despre oamenii obisnuiti in care genele (Reshimot, ordinele de Sus) se desfac mecanic si secvential si intrebarea pentru scopul vietii si dobandirea liberului arbitru nu apare. Mai degraba, ma refer la o persoana care a primit deja un gol de umplut si simte ca apare la suprafata intrebarea despre scopul vietii. O asemenea persoana se poate implini prin intrarea intr-un grup (sistemul colectiv al sufletelor) si analizarea coborarilor si urcarilor, deoarece acesta stare initiaza calatoria spirituala.

Totul este evalut in raport cu libera alegere, nu cu starea insasi. Conditia mea nu conteaza; poate fi buna sau rea. Ceea ce conteaza este cum o folosesc chiar acum. Cu alte cuvinte, numai derivatul este evaluat.

Nu pot schimba lumea, nici sa o corectez. Corectez participarea mea in ea.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 31.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: