“El nu a avut fii, ci fiice”

559Profeți, Iosua, 17: 3-17: 4: Dar Zelofehad, fiul lui Hefer, fiul lui Galaad, fiul lui Machir, fiul lui Manase, nu a avut fii, ci fiice; și acestea sunt numele fiicelor sale: Mahlah și Noe, Hoglah, Milcah și Tirzah.

Și s-au apropiat în fața preotului Eleazar și înaintea lui Iosua, fiul lui Nun, și înaintea căpeteniilor, spunând: „Domnul a poruncit lui Moise să ne dea o moștenire printre frații noștri”. Conform poruncii Domnului, el le-a dat o moștenire printre frații tatălui lor.

O fiică este dorința de a primi fără intenția de a adărui, care până acum nu are nicio corectare personală.

Există astfel de dorințe într-o persoană, pentru care nu poate dobândi intenția corectă. Cu toate acestea, din moment ce aceste dorințe există, el vrea să ajungă la corectarea lor. Dar cum? El nu are astfel de capacități.

Bărbatul simbolizează intenția de dragul Creatorului, iar femeia este dorința fără intenție. Prin urmare, dorința plus intenția corectă pot naște o acțiune corectă numită copil, copii. Prin urmare, o femeie nu poate face nimic de una singură.

Totuși, deoarece au verificat cu exactitate și s-au asigurat că nu au dorințe adecvate, acest lucru duce la faptul că aparent se plâng Creatorului: „De ce sunt create dorințe în noi fără posibilitatea de a le corecta?”

Întrebare: Totuși, moștenirea a fost dată fiicelor. De ce?

Răspuns: Pentru că cel mai important lucru este pământul, partea feminină. Partea masculină dă doar intenție dorinței feminine. Prin urmare, dorința feminină nu poate fi distrusă. Trebuie să găsiți o intenție adecvată pentru aceasta. Astfel, vedem că această problemă nu este încă rezolvată. Creatorul nu a oferit oamenilor capacități de corectare și totuși, corectarea trebuie să se întâmple.

Întrebare: De ce Tora vorbește întotdeauna despre nașterea fiilor și nu a fiicelor?

Răspuns: Pentru că cel mai important lucru este intenția. Dorința este acolo, dar intenția este dată de Creator de sus.

Întrebare: Când apare intenția de a dărui, înseamnă că se naște un fiu. O fiică se naște în paralel sau împreună cu această dorință?

Răspuns: În poveştile originale ale Torei (Biblie), se spune că bărbatul și femeia se nasc aproape întotdeauna împreună. Apoi vedem că de fiecare dată există stări din ce în ce mai confuse, pentru că noi avansăm constant.

Pe măsură ce corectarea progresează, apar probleme și neconcordanțe între părțile masculine și cele feminine. Astfel, trebuie să căutăm partea masculină și apoi cea feminină.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 8/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: