Elemente opuse ale creației

546.02Întrebare: Potrivit Cabalei, care este principala diferență în natura părților masculine și feminine?

Răspuns: Absolut totul. Nu există nimic mai opus în natură decât un bărbat și o femeie. Mai mult, această diferență crește tot timpul; mai întâi începe să se manifeste în obiecte neînsuflețite, chiar și în minerale, apoi în plante, chiar mai mult la animale și chiar mai mult la oameni.

Adică un bărbat și o femeie, dezvoltaţi, dacă sunt într-adevăr foarte dezvoltați ca personalități, reprezintă elementele cele mai opuse ale creației. Nu poate fi nimic la fel în ei. Prin urmare, este foarte dificil pentru să ajungă la un fel de acord, pur și simplu nu se înțeleg și nu se pot apropia în niciun fel ca să se asemene a unul cu celălalt.

Întrebare: Adică toate încercările lor de a înțelege viziunea reciprocă asupra lumii, în principiu, eșuează?

Răspuns: În cele din urmă, da. Vedem că intrăm treptat într-o mare criză: copiii pleacă de acasă, părinții divorțează, nu se pot suporta, omul se urăște pe el însuși.

Nu numai că nu se poate înțelege cu sexul opus, dar are și tot felul de impulsuri anormale în realizarea nevoilor sexuale. În general, genul, căsătoria, familia și copiii, toate acestea în timpul nostru încep să se prăbușească literalmente și să scape de controlul legilor și condițiilor anterioare.

Prin urmare, există o metodologie cabalistică care explică modul în care putem ajunge cu adevărat la unitate. Este un întreg sistem de cunoaștere.

Din „Close-up” KabTV din 11.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: