Elibereaza spatiul pentru Lumina în tine însuţi

Întrebare: De ce a fost necesar să ne exilam de Creator la cel mai extrem punct în scopul de a obţine corectia şi sa venim la adeziunea cu El?

Răspuns: Nu este suficient să coboram prin toate lumile la aceasta. Trebuie sa coboram chiar mai adanc. Numai atunci când vom intra în grup începem sa obtinem ceea ce un „om rupt” este. Apoi, vom cădea mai jos şi mai jos, mult mai adanc decât atunci când am început să studiem.

Pana la urma, anterior, nu am fost familiarizaţi cu înclinatia noastra rea şi nu ne-am simt rău pentru aceasta. În acel moment, inca am crezut că dorintele pe care le-am avut au fost bune şi cu cat mai mult a evoluat ego-ul nostru, cu atat mai multa energie ne-a furnizat pentru a avansa.

Apoi, începem să vrem să ne unim cu ceilalţi şi sa dezvăluim esenţa internă a grupului. Facem acest lucru în mod constant, în timp ce ne gândim la el în scopul de a găsi conexiuni interne între noi, care există, dar sunt ascunse de noi. Doar atunci noi descoperim că mereu uităm de aceasta, o respingem şi-o uram. Astfel, o persoană începe treptat atingerea naturii sale.

Aceasta este încă o coborâre, deoarece ea nu şi-a dezvăluit tot raul şi toate urcarile si coborarile sunt definite doar de modul în care creatura simte aceasta. O persoană nu se vede pe sine ca fiind mai îndepărtata de Creator încă. Toata înţelegerea şi experienţa sa se bazează pe gradul său de îndepărtare de El, ca şi cum ea se indeparteaza mai mult si mai mult.

Prin urmare, ea simte un gol si mai mare, amărăciune şi frustrare. Ea nu înţelege cum se poate sa munceasca şi sa studieze atât de mult, numai ca să se simtă mai rău ca si cum lumea devine inca si mai inchisa pentru ea. Cu toate acestea, în cele din urmă ea intelege că acesta este modul în care fiinţa creată este revelata, şi este necesar sa treca prin aceasta.

În cele din urmă, ea este de acord cu acest lucru, care este considerat ca „acceptare necondiţionată”.  Ea este pregătita pentru orice ar putea veni şi crede că e in regula dacă se simte si mai cazuta; cel mai important este să nu renunţe!

În acest caz, ea primeşte o împovărare şi mai mare de la ego în timp ce, în acelaşi timp, primeste o oportunitate de a-l corecta. Aici avansarea se bazează pe două contrarii, deoarece atunci cand incepe sa se corecteze, se egalizeaza cu Creatorul şi, apropiindu-se de El cu fiecare pas nou, ea trebuie să dezvăluie natura sa opusa în „linia stânga.” Apoi, in conformitate cu aceasta, va pleda pentru Lumina „în linia dreapta” şi se va corecta ea însaşi în cea de „mijloc”.

Asta înseamnă că de-a lungul cursului acestei întregi ascensiuni la Malchut din Lumea Infinitului, in ultimul moment, adeziunea considerata ca fiind „Rav Paalim UMekabtziel (El care o binecuvântează şi o împodobeşte),” ea va continua sa dezvăluie răul din ce în ce mai mare. Nu poate fi evitat.

În caz contrar, nu vom găsi în noi înşine nevoia de Lumina. Avem nevoie de spatiu unde putem face Creatorul în noi înşine. Acest spatiu se presupune a fi opus proprietăţilor înnăscute ale Creatorului, iar apoi va depinde de mine ce fac cu el.

De aceea, găsim acest gol, toate locurile pe care le cuprinde şi toate părţile sale ca separate, opuse şi distanţate una de alta, ca părţile rupte ale unei construcţii. Noi, cu toate acestea, începem să le adunam, în căutarea pieselor potrivite şi plasarea lor în secvenţa corectă, în ordinea corectă a cauzei si efectului, astfel încât să se alinieze toate detaliile care au fost separate.

Astfel, dezvalui modul în care Creatorul simte fata de mine, că El este binele ca face bine, care a creat punctul de „existenţă din absenta” pe care am nevoie sa-l corectez în mine. Această conştientizare că am fost creat „din absenţa” mă ajută să înţeleg „existenţa din existenţa” (Yesh Mi Yesh), care m-a creat.

Întregul proces prin care acest punct creat de El trece este exclusiv necesar, astfel încât să pot atinge Lumina infinită. Toate aceste etape au fost pre-stabilite cu mult timp înainte, pe durata planului creaţiei, precedand crearea acestui punct „al absenţei,” dupa cum se spune: „sfârşitul unei acţiuni este în gândirea sa iniţială.”   Astfel, se ajunge la obtinerea fortei care l-a creat şi la înţelegerea a ceea ce a fost esenţa acestui proces de corectare.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/8/2011, „Toti cei care sufera pentru public”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: