Embrionul fazei următoare

Întrebare: De ce avansarea spirituală vine mereu prin sentimentul de povară grea, deşi muncim în grup aplicând metoda?

Răspuns: Cu poţi avansa dacă nu simţi o grea povară, dacă nu ai ego, dacă nu simţi că trebuie corectat ceva? Cum veţi avansa? Unde este masa care trebuie corectată, masa în care trebuie să sculptaţi forma voastră, similară cu Creatorul?

Asta înseamnă că ego-ul ce ne-a fost dat la naştere şi care se dezvoltă la toate nivelurile este materia din care formăm sufletul. Sufletul este acelaşi ego care se face într-o formă asemănătoare cu Creatorul. Dacă, în loc de a înghiţi totul pentru mine, încerc să trec Lumina Superioară prin mine, la toată lumea, ego-ul devine materie spirituală, un Masach (ecran) şi Lumina Reflectată. Apoi sufletul este format din acesta. Noi învăţăm despre asta în „Prefaţă la Înţelepciunea Cabala” şi în Talmud Eser Sefirot.

Creatorul a creat dorinţa astfel ca noi să putem munci cu ea, într-un mod corespunzător. Dorinţa este în voinţa egoistă. Schimbând intenţia cu opusul, modul altruist, intenţia, cu ajutorul Luminii, utilizăm această dorinţă de a dărui. Constant, ea trebuie să se dezvolte în noi, astfel că noi ne ridicăm mereu, că devenim mai asemănători cu Creatorul. Deci, fără constanta „căderii” în ego şi corecţiile care o urmează, nu putem avansa.

La fel cum mergem în două picioare, păşind alternativ cu piciorul stâng apoi cu cel drept, există astfel, o acţiune şi o acţiune opusă în munca noastră. Nu poate fi altfel în lumea noastră. Deoarece e singura forţă şi altă forţă poate fi opusă Lui. Cum poate fi ea similară cu Creatorul, ceea ce înseamnă a pune fiinţa creată la o stare în care este la acelaşi nivel, acelaşi statut ca şi Creatorul ? De aceea, creatura a fost creată plecând de la materia care dobândeşte forma Creatorului, imaginea Lui, de la forma opusă Lui.

Coborârea unei persoane este la fel ca o ascensiune, este, deja, embrionul unui nivel superior.

 

Lecţia virtuală din 21.04.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed