Energia Luminii Superioare

294.3Să știți că înainte ca ființele emanate să fie emanate și ființele create create, o lumină superioară, simplă umplea întreaga realitate. …

Se referă la lumina care se extinde de la Creatorul Însuși. Să știți că toate numele și apelațiile care apar în înțelepciunea Cabala nu sunt deloc în Creatorul Însuși, ci doar în lumina care se extinde din Sinele Său (Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot, Vol. 1, Partea 1, Capitolul 1,Restricţie şi linie “).

Creatorul este sursa a tot ceea ce există. Ceea ce este emanat de la El se numește lumină.

Nu este vorba despre lumina noastră fizică, ci despre emanația care vine de la Creator. Când o persoană începe să simtă influența luminii asupra sa, lumina care acționează asupra ei o face treptat asemănătoare cu Creatorul. Adică lumina poartă o energie specială, o calitate deosebită și cel pe care îl influențează se transformă în cineva asemănător Creatorului.

Acest lucru se exprimă în calitățile unei persoane, pe care ea începe brusc să le simtă în modul în care se schimbă și în modul în care își înfățișează pentru sine spațiul înconjurător, lumea noastră, lumea superioară și așa mai departe.

Acestea sunt calitățile dăruirii și iubirii pe care le primește prin influența luminii superioare.

Întrebare: Înseamnă că treptat începe să iubească pe toată lumea?

Răspuns: Da. El începe să simtă absolut tot universul din jurul său și simte că îi aparține pentru că o singură lumină creează toate acestea. O persoană care atinge lumina superioară descoperă totul ca o singură lucrare de lumină.

Iubirea lui, în primul rând este îndreptată către sursa de lumină, către Creator.

Întrebare: Deci, atunci când o persoană studiază TES, calitatea iubirii pentru Creator va fi în cele din urmă dezvăluită în el?

Răspuns: Este posibil. Așa ar trebui să fie, dar nu imediat.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot” (TES), 8/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: