Epoca supraproducției

220Întrebare: Conform statisticilor, mulți dintre noi avem mai mult decât este necesar, dar totuși suntem nemulțumiți pentru că ne temem să ne pierdem locurile de muncă. Trăim după principiul că trebuie să avem un loc de muncă pentru a câștiga bani. Cum putem schimba această conștiință? În detrimentul a ce se poate schimba?

Răspuns: Nici oamenii, nici economiștii nu înțeleg cum să organizeze corect economia.

Acum apar tot felul de teorii despre cum să construim o economie într-o societate tehnologică nedezvoltată. Tot ce ne trebuie este să optimizăm câteva sectoare.

Să presupunem că dezvoltăm sectorul agricol și chiar și atunci, într-o anume măsură, îl gestionăm pentru a nu mânca nimic artificial. În același mod, am îmbunătăți doar dispozitivele și aparatele de care avem nevoie, de exemplu electronice de larg consum. Ce altceva mai avem nevoie? Pentru ce?!

Trebuie să facem o revizuire amănunțită a ceea ce am realizat și într-o manieră conștientă și obligatorie, să începem să eliminăm  tot ce nu este necesar. Altfel nu vom supraviețui; ne vom epuiza rezervele. Să spunem că sunt proprietarul Pământului. Globul este grădina mea de legume și orice este în pământ sau în aer nu se auto-reînnoiește.

În viitorul apropiat, acest lucru va fi înțeles destul de realist de către oameni. Ei nu sunt capabili să se limiteze. Egoismul ne va pune colț. Natura noastră este făcută într-un mod care ne va forța să ne gândim la auto-reținere. O astfel de nevoie va apărea.

Uite, deodată milioane de șomeri sunt pe stradă iar afacerile se închid. De ce? Pentru ce? Există sute de teorii. Acum ce vom face? Se închid pentru că am depășit toate etapele de dezvoltare; am ajuns la supraproducție.

KabTV „Am primit un apel, Cum să facem o revoluție?” 10.02.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: