Era iluminării și emancipării, partea 3

Contribuția lui Ari la dezvoltarea Cabalei:

Întrebare: Este considerat că din timpul lui Ari, perioada corecției umanității a început deoarece el a derivat empiric o metodă care a putut fi folosită de toată lumea. Ce este această metodă?

Răspuns: Este despre unirea oamenilor. Ari a organizat un grup de studenți și el i-a învățat structura lumilor superioare și a explicat metodele funcționarii lor și dezvoltarea unei dorințe comune în grup, care este tânjirea tot mai mult pentru similaritatea cu Creatorul. El a prezentat toate acestea ca pași spirituali necesari.

El a ridicat învățătura Cabalei de la nivelul corporal la cel spiritual folosind ceea ce este numit “limbajul ramurilor” în care noi numim ceva după numele corporale, dar de fapt nu ne referim la nicio formă materială a obiectelor și fenomenelor ci doar la calitățile noastre spirituale.

Gradual oamenii au început să înțeleagă că Cabala nu aparține deloc de lumea noastră. Mai mult, lumea noastră este o lume iluzorie care pare să existe doar în percepția noastră. În general acesta este un întreg sistem de puncte de vedere, o știință care este disponibilă pentru toată lumea. Ari a evidențiat-o foarte specific.

În principiu, Ari a inventat un limbaj nou care a explicat interacțiunea luminii cu Kli-ul. Kli-ul este o dorință care include tot ce este în lume. Singurul lucru pe care această dorință îl simte este lumina.

Este interacțiunea luminii cu dorința, Creatorul și creația, cea pe care Ari a descris-o pe deplin în cărțile sale.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 5/8/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: