Esența Creatorului este de neatins

Baal HaSulam, Șamati # 3, „Problema atingerii spirituale”: Prin urmare, în ceea ce privește atingerea spirituală, realitatea este, în general, împărțită în trei discernăminte:

  1. Ațmuto [Sinele Său]
  2. Ein Sof [infinit]
  3. Sufletele

1) Nu vorbim deloc de Ațmuto deoarece rădăcina și locul creaturilor încep în Gândirea Creației, unde sunt încorporate în modul, „Sfârșitul unei acțiuni este în gândirea preliminară”.

Esența Creatorului este pentru noi cea mai necunoscută, cea mai de neatins substanță. Nu vorbim despre asta pentru că nu o putem atinge.

În măsura în care ne schimbăm, putem vorbi despre Creator și despre impactul Lui asupra noastră, ca urmare a schimbărilor noastre. Prin urmare, determinăm că rezultatul unei acțiuni este inerent planului său inițial: „Prin acțiunile Tale te cunoaștem”. Îl numim întotdeauna pe Creator în funcție de acțiunea pe care El o îndeplinește asupra noastră, iar aceasta se referă la esența Lui.

Dar nu înțelegem esența Lui așa cum nu înțelegem forța gravitației, de exemplu. Toți o experimentăm, o putem măsura, suntem în interiorul ei și lucrăm cu ea, dar nu înțelegem esența forței gravitației. De ce un anumit corp atrage alte corpuri spre el? Care este esența acestui fenomen?

În același mod, există un Creator pe care putem să-l simțim cumva, dar nu să-L înțelegem. Este spus că esența Creatorului este absolut ascunsă de noi.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: