Esenţa instrucțiunilor Creatorului

294.3Întrebare: Există un număr mare de oameni în jurul meu în această lume. Unii dintre ei sunt talentați, bogați și fericiți, iar alții, dimpotrivă, sunt săraci, nefericiți și bolnavi. Chiar îmi vine să spun că primii oameni au fost răsplătiți de Creator, iar cei din urmă au fost pedepsiți. Este corect să raționezi așa?

Răspuns: Dar acestea sunt judecățile tale. De unde știi care sunt recompensa și pedepsele? De unde știi semnificația absolută a relației Creatorului cu omul?

Chiar și Tora spune: „Cel care nu-și bate fiul, îl urăște”. Ceea ce se înțelege nu este bătaia propriu-zisă, ci faptul că trebuie să faci presiune asupra lui pentru a face un om dintr-un animal.

Întrebare: Deci, dacă o persoană nu vede întregul program al creației, nu poate, într-un anumit stadiu al dezvoltării sale și a întregii omeniri, să tragă concluzii despre recompensă și pedeapsă, nu?

Răspuns: Nu, în niciun caz! Pentru aceasta, ni se oferă liste de instrucțiuni cu care ne putem alinia. Deși nu am înțeles încă adevărurile lor, ne putem concentra în continuare asupra lor.

Întrebare: Este problema că fiecare le înțelege în felul său?

Răspuns: Depinde cu adevărat de cât de dezvoltată este o persoană. Dar tocmai acesta este scopul acestor liste, că în măsura în care nu se contopește cu ele o persoană se înșeală, în măsura în care nu înțelege instrucțiunile.

KabTV “Stări Spirituale” 5/31/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: