Esența naturii umane

115.06Întrebare: Oamenii au luptat pentru libertate toată viața. Declarația Drepturilor Omului spune: „În exercitarea drepturilor și libertăților sale, fiecare va fi supus doar limitărilor stabilite de lege numai în scopul asigurării recunoașterii și respectării drepturilor și libertăților celorlalți și a îndeplinirii cerințele corecte ale moralității, ordinii publice și bunăstării generale într-o societate democratică. ” Ești de acord cu asta?

Răspuns: În măsura în care nu trece peste natură.

Problema este că oamenii proclamă sloganul „libertate, egalitate, fraternitate” pe baza a ceea ce înțeleg în funcție de educația pe care au primit-o, ceea ce se află în fața lor în viață. Iar Cabala vorbește despre legile naturii. Acest lucru este mult mai larg și poate suna diferit.

Din punct de vedere al naturii, o persoană nu poate fi liberă pentru că se află în egoismul său. Cum ieșim din asta? Aceasta este problema. Sunt din fire așa, el este diferit: amabil, supărat, nervos, invidios etc. Avem o mulțime de tot felul de calități rele și bune. Ce ar trebui sa facem?

Întrebare: În general, aceasta este o întrebare filosofică. Natura omului este rea sau bună?

Răspuns: Este furie absolută, deoarece mă gândesc doar la propriul meu beneficiu. Poate că nu-i doresc rău celeilalte persoane, dar dacă este bine pentru mine, atunci îi voi face rău. Există o astfel de „zonă gri” aici.

Din punctul de vedere al Cabalei, o persoană care există în această lume este rea! Deci, se spune în Tora că natura umană este o dorință egoistă de a se bucura pe cheltuiala oricui. Așa am fost creați! Dacă hrana, sănătatea și reproducerea unui animal sunt limitate de instinctul lor, atunci omul dorește să înghită întreaga lume.

Prin urmare, nu avem libertate de acțiune. Suntem conduși de o înclinație rea. Indiferent dacă vrei sau nu, îi vei folosi pe alții, pentru că te-ai născut așa. La aceasta, desigur, adăugăm educație, legi restrictive, opinia societății, dar, în general, omul în sine este rău.

Tora spune: Înclinaţia rea ​​a omlui vine din esența sa. Chiar înainte de a se naște, există deja rău în el.

Din emisiunea de pe KabTV„Stări spirituale” 29.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: