Este buna metoda noastra pentru oameni?

Intrebare. Vorbesti despre importanta diseminarii. Ce putem face daca nu suntem siguri ca metoda noastra este corecta si buna pentru oameni? De exemplu, eu nu vreau ca oamenii sa treaca prin ce am trecut eu de-a lungul drumului spiritual. Cum pot disemina din toata inima?

Raspuns: Oamenii catre care facem diseminare nu vor avea acelasi parcurs spiritual de vreme ce nu au o natura dubla, formata din coexistenta embrionului spiritual, a punctului din inima si a ego-ului. Ei nu vor trece prin cautarile, problemele, torsionarile prin care am trecut noi. Ei au doar o simpla neimplinire a ego-ului pe care noi trebuie sa ii invatam cum sa o satisfaca. Asta este tot. Noi doar le aducem un remediu pe care ei il iau. Remediul se numeste unitatea. Deci haideti sa ne unim si sa solutionam astfel problemele noastre comune si totul va deveni bun si simplu.

“Cum poate fi bun si simplu?. Stim ca asa era vietuirea in Uniunea Sovietica comunista”. Aici trebuie sa le explici ca este o altfel de unitate, facuta din vointa libera, cand unindu-ne dupa o metoda specifica incepem sa simtim forta unitatii ce este deasupra noastra, deoarece acest tip de unitate este faza urmatoare, urmatorul nostrum nivel, cand noi vom deveni un singur intreg de aceeasi natura.

Vom incepe sa simtim aceasta natura in masura in care ii semanam, iar aceasta forta ne va ajuta sa rezolvam toate problemele, haideti sa incercam. Dupa o jumatate de ora te vei simti entuziasmat si impresionat si vei simti forta revigoranta din conexiunea corecta dintre noi. Astfel, oamenii nu se vor simti demoralizati si nu vor trece prin etapele dureroase prin care am trecut noi.

Nu poti fi increzator si sigur ca drumul nostru este corect de vreme ce nu il cunosti. Vreau sa stii asta clar. Trebuie sa clarifici parcursul in totalitate si apoi sa decizi daca esti sau nu sigur si increzator . Acum, poti sa te simti neincrezator, apropos de ce cunosti si nesigur in legatura cu drumul actual. De aceea trebuie sa studiezi.

Din Lectia zilnica de Cabala 8/25/13, Intrebari si raspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: