Este Cabala într-adevăr atât de simplă?

508.1Comentariu: Potrivit clasificării unui cult, se consideră că învățătura grupului este extrem de simplă și explică orice problemă.

Răspunsul meu: Nu este nimic simplu în Cabala, pentru că tot ceea ce studiem trebuie să treacă prin sentimentele noastre. Trebuie să atingem acest lucru prin schimbarea calităților noastre și numai atunci când acestea se schimbă putem spune că am învățat un anumit aspect, un anumit fenomen.

Adică, este un proces îndelungat de schimbare a persoanei în sine. Nimic din Cabala nu poate fi studiat fără a ne schimba pe noi înșine.

De fapt, știința nu este atunci când studiez niște fenomene străine, ci atunci când studiez ceea ce se întâmplă în mine, pentru că lumea se simte în interiorul unei persoane. Nu există o lume în afara persoanei.

Cunoașterea și realizarea noastră sunt pur subiective și, prin urmare, numai schimbând tot felul de parametri în mine însumi, pot începe să înțeleg cum percep lumea, cum sunt aranjat și ce este lumea pe care o percep. Totul se află doar în interiorul meu.

Așadar, nu este nimic simplu aici. Totul este construit doar cu scopul de a arăta persoanei că trebuie să înceapă să se schimbe pentru a atinge universul real și sistemul de guvernare.

Oamenii care nu fac acest lucru nu se schimbă pe ei înșiși, ci doar filozofează despre asta și atribuie Cabalei tot ceea ce li se pare, pentru că nu o dobândesc în ei înșiși, din propria lor experiență. Prin urmare, ei au o opinie incorectă despre Cabala. Ei o aseamănă cu tot felul de alte practici; ei cred că este calomnie, conspirații, magie, misticism, Pulsa deNura, vrăji și așa mai departe.

Practic, ei atribuie Cabalei ceva ce nu a făcut niciodată parte din ea. De fapt, un cabalist nu are secrete, tot ce are nevoie este să se schimbe pe sine, să-și extindă senzațiile, sentimentele, și atunci va percepe tot mai mult adevăratul univers, care se află în afara noastră, dar care va fi simțit în interior.

Cabala vorbește despre cum să ne schimbăm simțurile cu ajutorul restricției (ecran, lumină reflectată), despre atingerea spirituală, despre cum lumina (NRNHY) va intra treptat în noile simțuri, care sunt numite KHB ZON, și așa mai departe.

Din „Am primit un apel. Cabala despre culte” de la KabTV 18.12.13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: