Este greu sa fii drept

Tora, Deutoronomul 11:17: Că atunci se va aprinde mânia Domnului asupra voastră, va închide cerul şi nu va fi ploaie şi pământul nu-şi va da roadele sale; iar voi veţi pieri curând de pe pământul cel bun pe care Domnul vi-l dă.

Daca o persoana nu este angajat in corectia spirituala, ii este luata Lumina Hasadim, ii este luata ploaia si umezeala si nu-si poate folosi egoismul in modul corect.

Soarele arde atat de mult incat devine nu o lumina a vietii ci o caldura nimicitoare pentru persoana. Cu o asemenea atitudine fata de viata, fata de lume, si fata de misiunea sa, persoana se ofileste fara apa (Lumina Hasadim). Asta aste exact ceea ce se intampla in ziua de azi.

Intrebare: Este o astfel de stare de impas simtita la fiecare nou nivel?

Raspuns: Acest impas trebuie sa nu tina mai mult de un moment. Totusi, trebuie recunoscut de catre o persoana pentru a putea avansa, asa cum este scris, “Nu sunt oameni drepti pe pamant care au afacut binele fara sa faca  pacatuiasca intai.” Asadar in fiecare nivel persoana se poticneste si apoi avanseaza, se impiedica si se misca inainte. Depaseste punctele joase ale bifurcatiei, recunoasterea egoismului si doar atunci incepe sa se ridice.

Mai mult chiar, la cel ma jos nivel, il neaga complet pe Creator, nu este de acord cu nimic, se imparte in egoismul extrem, si devine cel mai mare vinovat de incalcarea tuturor legilor, insemnand ca este in opozitie totala cu starea superioara a celor drepti.

Intrebare: Se aplica asta doar celor care avanseaza si nu celor care nu ating acest punct?

Raspuns: Desigur. Oamenii normali nu experimenteaza asemenea stari. Ei nici macar nu stiu in ce stare se afla cei drepti.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretel Cartii Eterne din 15.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: