Este imposibil să devii înțelept fără practică

219.03Întrebare: Mulți oameni celebri susțin că în căutarea unor astfel de împliniri precum faima, bogăția etc., nu există nimic altceva decât gol. Se poate ca viața însăși să ne arate prin exemplu că ar trebui să ne străduim într-o altă direcție?

Răspuns: Nu contează. Putem vedea asta chiar și la loterie, cu statisticile sale îngrozitoare. Majoritatea oamenilor care au câștigat milioane au ajuns foarte prost: ruine financiare, divorțuri, jafuri, violență și accidente.

Uite cum se joacă natura cu noi. Cine nu și-ar dori să câștige astăzi după toate astea? Nu există o astfel de persoană care să refuze să câștige. Dacă unei persoane care știe ce s-a întâmplat cu suta de câștigători anteriori i se dă acum un bilet de loterie și este întrebat: „Vrei să fii primul?”, el va răspunde: „Da. Nu mi se va întâmpla asta”.

Întrebare: De ce? De unde vine ideea asta?

Răspuns: Pentru că nimeni nu este mai înțelept decât individul care a trecut prin toate aceste teste.

Întrebare: Deci o persoană trebuie să treacă prin ele personal, să treacă singur prin asta?

Răspuns: Trebuie! Altfel, nimeni nu va avea această impresie, oricum nu te va asculta. Trebuie să trecem prin toate aceste stări și abia după ce se rostogolesc peste noi ca un tăvălug care ne frământă, devenim mai înțelepți. Este imposibil să devii înțelept fără practică.

Dar dacă o persoană poate atrage lumina superioară către sine, atunci va trece prin aceste stări nu fizic sub lovituri, ci intern, rațional, spiritual. Trebuie să-i oferim această oportunitate. Dacă nu o folosește, atunci la nivelul lumii noastre trebuie să trecem prin toate acestea, după cum se spune, pentru a le simți pe propria piele.

KabTV “Prim-plan. Rezumând” 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: