Este imposibil să explici

549.02Întrebare: În unele mișcări, membrii promovează ca să nu te gândeşti la învățăturile grupului. Ei spun: „Este imposibil de explicat, vino la noi, trebuie să experimentezi asta.”

Răspuns: Este corect. Sunt lucruri pe care nu le poți aprecia de departe, chiar și muzica, până nu te obișnuiești cu ea, o înțelegi, primești explicații și te antrenezi. Este același lucru în cultura care îl învață pe om cum să perceapă picturile, sunetele, dansul și baletul.

Dacă te duc acum la operă, de exemplu, vei fugi de acolo, pentru că ai o percepție-clip. Iar aici, în fața ta, pe scenă, timp de două sau trei ore, ei vor cânta despre iubire, iar tu vei admira și plânge. Trebuie să fii pregătit pentru asta.

Comentariu: Adesea o astfel de neînțelegere este folosită ca critică.

Răspunsul meu: Desigur că vor fi critici. Cum este posibil să nu critic ceea ce nu înțeleg? Cel mai ușor este să spui: „Ah, nu are valoare, este gol”.

Personal nu am nicio plângere despre astfel de oameni. Sunt doar oameni superficiali, mici, care fără a-și putea da seama, vorbesc despre asta.

La fel, versurile filozofează despre material. Dar ei au totuși ocazia să întrebe și să înțeleagă ceva într-un mod ușor, dar acest lucru este imposibil în Cabala. În Cabala, trebuie să o vezi și să o simți, deoarece această realizare nu este din lumea noastră, nici din simțurile noastre. Nu avem percepții adecvate despre ceea ce simțim atunci când dobândim organe de simț spirituale.

De aceea am o problemă în a explica acest lucru unei persoane. Părinții mei m-au întrebat: „Totuși, ce faci?” Nu le-am putut explica.

Sunt angajat în Cabala.

Ce este asta?

Aceasta este știința care vorbește despre lumea superioară.

Și ce este lumea superioară? Este lumea pe care o avem după moarte?

Nu ajungem nicăieri după moarte.

Unde locuiesc sufletele?

Sufletele nu locuiesc nicăieri, nu există loc.

Atunci unde este lumea superioară?

Și nu există până când nu o creez cu calitățile mele schimbate.

„Se pare că copilul nostru a derapat undeva. Păcat, a dat o astfel de speranță atât pentru știință, cât și pentru afaceri. A renuntat  la stiinta, apoi si-a deschis propria afacere. A renunțat la afaceri și a intrat undeva în Cabala și a fost într-adevăr înrobit de Cabala” au spus părinții mei și au plecat în Canada.

Asta e tot.

KabTV “Am primit un apel. Cabala despre culte”18.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: