Este imposibil să golești oceanul cu pipeta

Întrebare: Cum pot zece oameni să aibă informația despre tot universul?

Răspuns: Nici nu ai nevoie de zece oameni pentru asta. Încă un om în afară de mine ajunge. Lucrul principal este să ies din mine însumi. Percep lumea, realitatea, cu simțurile mele. Percep chiar și realitatea interioară în măsura în care o pot cuprinde sau percepe în formă opusă felului în care este ea în afară și să ies din ea.

Atunci Masah-ul (ecranul) prin care văd imaginea lumii nu mai este în mine, ci în afara mea. Acum măsor din afară totul față de toți ceilalți. Asta se cheamă „iubirea pentru aproape ca pentru tine însuți”, ceea ce înseamnă obținerea unui nou simț.

Întrebare: Asta înseamnă probabil o schimbare calitativă în percepția noastră și nu una cantitativă?

Răspuns: Sigur! Ies din mine și trăiesc acolo. În acest fel percep realitatea adevărată care este în exteriorul meu. Nu o denaturez prin defectele din mine și, de aceea, nu o văd distorsionată.

Pot să percep chiar și întreaga realitate în vasul meu mic fiindcă, pot să mi îmi folosesc mica mea pipetă să trag din oceanul vast o informație și să văd numai ce conține ea sau, pot să ies din acest tub și să cuprind întregul ocean fiindcă am ieșit din mine.

Întrebare: Înseamnă că eu rămân cu acest tub mic?

Răspuns: Nu, pur și simplu obțin un nou simț prin acest tub care este în afara lui. Astfel percep tot ceea ce este în oceanul enorm.

Întrebare: Nu e nevoie ca pentru asta să am multe tuburi?

Răspuns: Trebuie doar să-l scoatem afară și să părăsim percepția egoistă anterioară. Asta înseamnă că tu ai obținut toate cele zece Sfirot și chiar dacă sunt foarte mici, ele sunt exterioare ție și asta este de ajuns ca să începi să simți realitatea spirituală.

Noi nu percepem niciodată adevărata realitate exterioară nouă, dar ne dezvoltăm din ce în ce mai mult și ne apropiem de adevărata imagine. Asta indică urcarea noastră pe scara spirituală.

Întrebare: De ce este de ajuns un grup de doi pentru a simți adevărata realitate exterioară mie?

Răspuns: Dacă mulți oameni se conectează și sunt gata să se unească, este mai ușor pentru fiecare din ei să iasă din sine. Dar este posibil de asemenea și pentru doi oameni să o facă, dacă sunt împreună. Sunt cazuri când un om își conduce obținerea revelării spirituale singur, dar este foarte dificil. Cu cât sunt mai mulți oameni care te susțin și încearcă să facă asta împreună cu tine, cu atât mai ușor este de îndeplinit. Este cel mai bine când sunt cel puțin zece oameni.

Atunci începi să vezi realitatea din afara corpului tău, ceea ce înseamnă, în Lumina Reflctată. Nu este în tine, ci în afară și fuzionează și se integrează cu realitatea exterioară.

Din programul KabTv „Întâlnirea Lumilor” 20/06/2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed