Este necesar să lupți cu stresul?

627.1Întrebare: Se știe că stresul crește probabilitatea de hipertensiune arterială, atac de cord și accident vascular cerebral și scurtează viața.

Dar, în același timp, alte cercetări concluzionează că absența stresului are un efect negativ asupra tendinței unei persoane de a empatiza și că emoțiile sale pozitive sunt mai puțin vii. Și este foarte interesant că embrionii care au fost stresați în timpul fertilizării sunt atașați cu mai mult succes în uter, iar tații cu niveluri ridicate ale hormonului stresului au mai multă grijă de copil.

Este necesar să lupți cu stresul? Ce este și de ce ne este dat?

Răspuns: Viața noastră este stresantă tot timpul. Și în interiorul ei, la toate nivelurile biologice, există și stres constant. Viața este o ciocnire a contrariilor  și a combinațiilor lor. Apare la limita dintre plus și minus. Și prin urmare, poate fi întotdeauna descrisă ca stres.

Întrebare: Deci combinația de contrarii este o astfel de explozie? Stresul este bun sau rău?

Răspuns: Totul este necesar. Când este necesar, nu îl definim drept bun sau rău. Mai degrabă, trebuie să vorbim despre cum putem gestiona aceste stări.

Întrebare: Deci stresul poate fi gestionat?

Răspuns: Absolut! Altfel, de ce ni se oferă creier și întregul nostru mediu înconjurător? Pentru a ne adapta la un management adecvat al stresului.

Întrebare:: Cum poate fi gestionat stresul?

Răspuns: Înțelegând că combinația de plus și minus la toate nivelurile, în toate circumstanțele, este necesară și ar trebui să existe și trebuie să învățăm cum să o facem.

Întrebare: Cum o facem?

Răspuns: Este foarte simplu. Construiți iubirea peste toate manifestările de ură.

Este același principiu. Trebuie să existe ura, respingerea și orice negativ și mai presus de el, fără îndoială, un pozitiv.

Despre asta vorbește știința Cabala – cum să obțineți un plus dintr-un minus, să lăsați un minus și să lăsați un plus și astfel încât să existe unul pe lângă celălalt. În Cabala, aceasta este explicată ca fiind corespondența între întuneric și lumină.

Întrebare: Dar cum atrag iubirea dacă urăsc, și urăsc intens?

Răspuns: Acest lucru trebuie realizat prin educaţie, atunci când o persoană realizează că nu există plus fără minus și nu există minus fără plus și că îmbinarea corectă a celor două creează viață. Când o persoană ajunge la această înțelegere, el devine calm și rezonabil, urmează linia de mijloc și se construiește pe sine și lumea.

Întrebare: Care sunt acțiunile mele dacă urăsc?

Răspuns: Realizați că totul vine dintr-o forță superioară și ne este dat astfel încât să echilibrăm toate calitățile, proprietățile și circumstanțele negative cu cele pozitive. Și toate acestea se pot întâmpla doar în conștientizarea noastră. Când ne dăm seama de asta, începem să tratăm totul cu bunătate, nu negăm nimic, ci mai degrabă acceptăm totul ca pe o necesitate absolută.

Întrebare: Deci este această ură o necesitate acum?

Răspuns: Este necesar ca noi să ne ridicăm deasupra ei și să existăm deasupra ei și în ea. Și apoi vom echilibra aceste două forțe ale creației: plus și minus.

Întrebare: Aceasta este toată dificultatea: deasupra ei, este posibilă cumva?

Răspuns: Nu, va fi posibil doar egoist. Pentru a exista cu ea, este necesar să ne ridicăm deasupra ei și să echilibrăm toate calitățile negative prin adeziunea la Creator.

Întrebare: Nu este ușor. Poți să dai o formulă simplă pentru a te ridica deasupra urii?

Răspuns: Formula este astfel încât minus este egal cu plus. Aceasta este. Acolo unde există un minus, ar trebui să vedeți un plus.

Întrebare: Ceea ce urăsc acum este un minus?

Răspuns: Acesta este un minus până când realizezi că este și un plus în același timp.

Întrebare: Deci e bine că urăsc acum?

Răspuns: Da. Dar de ce ţi se dă ura? Ca să o poți transforma într-un plus.

Înseamnă să înțelegi că atitudinea ta față de lume depinde de atitudinea ta față de lume. Trebuie să-ți schimbi atitudinea față de lume. Si cum? E foarte simplu. Înlocuiește egoismul cu altruism și ura cu iubire. Și totul va fi bine..

Întrebare: Deci urăsc această persoană, dar îmi spun: „Acesta mi-a fost dat ca să-l iubesc”?

Răspuns: Vi se oferă calități opuse. Înlocuiește-le cu cele inversate și vei primi o lume minunată.

Întrebare: Este în puterea mea?

Răspuns: Nu este în puterea ta să o transformi sau să o realizezi, dar stă în puterea ta să-i ceri Creatorului să o facă, astfel încât să ajungi într-o stare pe care ți-o dorești cu adevărat.

Întrebare:: Pentru asta vine ura? Așa încât să mă rog să vreau cu pasiune să o înlocuiesc cu iubire?

Răspuns: Da. Și atunci îți vei da seama că toate acestea nu au fost pentru asta, ci pentru ca tu să ai contact cu Creatorul. Si asta e.

Întrebare: Ne cheamă El să ne întoarcem către El?

Răspuns: Altfel nu ne-am fi întors în direcția Lui.

Din programul TV „Știri cu Michael Laitman” 12/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed