Este necesar sa ne schimbam trasaturile de caracter?

Intrebare: Sunt trasaturile de caracter ale unei persoane date din nastere sau este posibil sa le dezvoltam cumva? Sa presupunem ca nu-mi place o anumita caracteristica din mine. O pot schimba?

Raspuns: Nu este deloc necesar sa te rupi si sa te distrugi! Depinde de tine sa inveti sa folosesti toate caracteristicile tale in mod corect, mai ales cele mai oribile si de care iti este rusine sa le admiti ca le ai.

Intrebare: Cum putem folosi cele mai teribile attribute, fara a face rau cuiva?

Raspuns: Cele mai teribile atribute sunt cele prin care vrei sa le faci rau celorlalti si totusi primesti o placere neobisnuita din ele. Daca ai o anumita aversiune catre o persona in mod special, ti se pare ca este impotriva ta si ti se pare de netolerat, atunci vei dori sa ii faci rau, sa o faci sa-i para rau prin actiunile facute de tine.

Aici intelepciunea Cabalei spune, “Nu este drept asa. Trebuie sa actionezi complet diferit. Daca un dusman se ridica in fata ta, incearca sa corectezi acele caracteristici din tine care te fac pe tine dusmaul lui. Atunci vei inceta sa il mai provoci impotriva ta”.

In primul rand, trebuie sa te gandesti cum sa te corectezi. Cel care releva o atitudine negativa fata de tine iti da, de fapt, un exemplu pentru greselile pe care le faci. Asadar, depinde de tine sa te gandesti ca poate ei iti reveleaza calitatile negative din tine de undeva de sus.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 01.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: