Este o mare onoare sa fii în compania unor astfel de oameni mari

Întrebare: Cum pot vedea permanent pe prietenii mei ca fiind mai mari decat mine?

Răspuns: Prietenul este mare, in special pentru că depind de el! Scopul pe care vreau să-l obtin depinde de el, și de aceea este atât de important pentru mine. În al doilea rând, el este mare, deoarece Creatorul ne-a adus împreună și mi l-a dat ca pe un mijloc de a atinge scopul.

În al treilea rând, respect „partea divină de Sus” in el, deoarece Creatorul este în ea, evocându-l și conducându-l catre scop. Deci, aceasta este ceea ce respect, partea divina si nu atributele sale corporale. Vom descoperi treptat ce înseamnă de fapt conceptul de „prieten”. Când începem să vedem adevărul, vom vedea ce este.

Nu pretuiesc prietenul în sine, ci partea divina în el, care îi dă o mare greutate și-l face cel mai mare al generației noastre. Nu este o exagerare și nu sunt doar cuvinte frumoase. Rabbi Yossi Ben Kisma si-a văzut, fără îndoială, elevii ca fiind cei mai mari din generația lui și mai mari decât el însuși.

Pentru a nu vedea defectele în prieten, trebuie să trezesc iubirea în mine. Prin urmare, se spune că „dragostea va acoperi toate păcatele.” Nu ar trebui să socotesti cine este mai inteligent, tu sau prietenul. Dragostea ar trebui să vină mai întâi.

Lecția ar trebui să înceapă atunci când fiecare dintre noi s-ar vedea pe el insusi ca stând printre oameni mari. Ar trebui să simți că ești ca un copil mic, care din fericire s-a întâmplat să fie în compania unor mari cabalisti, tremurând de emoție în fata măreției lor. Acesta este de fapt modul în care se simte, și nu exagerez.

Acesta ar trebui să fie sentimentul interior, în timp ce pe plan extern putem arăta lipsă de respect și juca un joc opus. La fel cum Creatorul isi ascunde iubirea și ne arată atitudinea opusă, asa putem noi sa-i arătam atitudinea externa opusa. Vom invata mai târziu acest joc, atunci când vom deveni mai puternici, dar între timp este încă prea devreme pentru a juca acest joc, deoarece vom fi atrași de lipsa de respect.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 22/05/13, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed