Este posibil de atins fericirea?

Intrebare: Credeti ca o persoana poate fi fericita in aceasta lume?

Raspuns: Este posbil. Poti inchide ochii; poti chiar sa te imbeti sau sa iei droguri; te poti limita in anumite cadre si sa nu te mai gandesti la nimic altceva, dar daca cineva se descopera cu adevarat, daca se dezvolta mereu si chiar vrea sa inteleaga, sa simta, sa cunoasca si sa atinga totul, este imposibil sa fie fericit in lumea noastra.

Intrebare: Inseamna asta ca aceasta lumea ne-a fost data cat sa ne directioneze catre adevarata fericire?

Raspuns: Lumea asta ne-a fost data ca punct de plecare pentru dezvoltarea noastra. Nu putem sa ne dezvoltam in nici un fel in lumea aceasta. Acesta este motivul pentru care orice am face in lumea asta este absolut neimportant. Asta insemna ca viata adevarata incepe de la urcarea spirituala, in timp ce lumea noastra ramane un punct de plecare. Tot ceea ce am facut de-a lungul istoriei este doar un punct de plecare.

Intrebare: Cum ramane cu toate descoperirile stiintifice si culturale?

Raspuns: Toate descoperirile stiintifice si culturale sunt datorate egoismului nostru. Nimic nu ramane in urma acestor descoperiri si idei. Intreaga istorie umana este una de la nivelul animal.

Cand incepem sa ne privim din lateral, vedem ca radacina tuturor actiunilor noastre este egosimul. Este cauza tuturor instinctelor noastre; ne impinge sa scriem poezii, nuvele, sa facem muzica si sa facem alte lucrari de arta. Prin urmare, nu exista atribute superioare, stari sau realizari de nici un fel in toate acestea.

Intreaga noastra istorie, tot ceea ce am experimentat si toate valorile pe care le-am acumulat de-a lungul istoriei noastre sunt doar un mic punct negru in comparatie cu restul dezvoltarii noastre. Dar cand atingem spiritualitatea nu simtim regrete fata de toate acestea, pentru ca abia atunci incepem calatoria noastra interstelara.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 19.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: