Este posibil să fugi de probleme?

Întrebare de pe Facebook: Spui că lumea este teribilă. Am lăsat totul şi am părăsit oraşul. Cum poate cineva trăi în oraşe? Întoarcerea la natură este soluţia tuturor problemelor.

Răspuns: Te înţeleg, totuşi nu este soluţia la probleme, ci o fugă de probleme. În principiu, asta fac mulţi oameni: dacă există o posibilitate, îşi cumpără o mică casă pe o insulă din ocean şi trăiesc acolo. Şi tu eşti binevenit să îţi cumperi o casă la ţară şi să trăieşti în pace.

Eu personal nu pot face asta pentru că îmi fac griji faţă de lume, societate, oameni, să îşi schimbe natura şi apoi să obţină scopul creaţiei. Studiind lumea, am început să realizez că lumea a fost creată ca oamenii să se schimbe, să urce, să se transforme şi astfel să transforme lumea.

De aceea, nu pot să mă retrag şi să trăiesc undeva într-un copac, gândindu-mă că totul este liniştit şi bine. Sunt îngrijorat de problemele altora şi nu doar să mă retrag şi să îmi sfârşesc viaţa în pace.

Mutarea din oraşe în natură nu va schimba nimic. Asta nu va pune capăt problemelor noastre. Vedem că am părăsit peşterile, am coborât din copacii, am evoluat şi toate s-au întâmplat în mod natural. Nu ne putem gândi la altceva.

Nu avem unde să ne ducem, pentru că avem doar mică planetă, Pământul. În loc să ne separăm şi să ne izolăm, trebuie să creăm relaţii bune între noi.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: