Este posibil să schimbi trăsăturile de caracter?

Întrebare: Baza omului este ADN-ul, adică genele noastre care determină totul: psihologia noastră, tot felul de înclinații și chiar și, așa cum spun ei, punctele de vedere politice. Ești de acord cu asta?

Răspuns: Care este diferență dacă genele sau alte particule, unde sau elemente ne determină înclinațiile? Desigur, sunt proprietăți setate pentru noi să ne ghideze și mulțumită cărora noi distingem caracterele oamenilor, abordările lor diferite față de viață, etc. Spune-le gene.

Remarcă: Genele noastre se pot manifesta pe ele însele precum calități care pot sau nu să fie schimbate. De exemplu, dacă un copil este născut într-o familie de egoiști unde cultul banilor conduce, atunci, în principiu, el nu are nicio șansă să crească precum un altruist.

Comentariul meu: Nu, nu sunt de acord cu asta. Noi vedem în natură proprietăți opuse. Învățătorul nostru Baal HaSulam scrie că inversarea este observată foarte des. Știm că în Rusia revoluționarii erau născuți în familiile nobile. Asta este problema eternă a părinților și a copiilor unde copii merg împotrivă părinților lor. Astfel, proprietățile părinților sunt cele care pot fi inversate în copii.

Întrebare: Crezi că trăsăturile de caracter pot fi schimbate? Să presupunem că o persoană are o inclinație spre zgârcenie.

Răspuns: Nu este nevoie să schimbi nimic. Eu cred că asta nu se poate face deoarece datele care sunt în noi sunt așa numitele primele nouă Sefirot în fiecare persoană, în fiecare Partzuf, în fiecare suflet. Noi trebuie doar să învățăm cum să le folosim corect.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed