Este posibil să te rogi pentru alţii?

Întrebare de pe Facebook: Natura umană acceptă să aibă grijă numai de cei iubiţi. Este posibil oare, cu adevărat, să mă rog pentru alţii? Este absolut nenatural şi fals.

Răspuns: Absolut. Ai dreptate. Este deja cu adevărat un punct de plecare. Este posibil să ne corectăm sau să ne schimbăm natura, să corectăm echilibrul dintre noi? Dacă toată natura, minerală, vegetală şi animală, există într-o conexiune integrală, reciprocă, cum putem noi, oamenii, să coexistăm între noi în acelaşi mod?
Vedem că este posibil într-un câmp limitat: în inginerie, comerţ, ştiinţă, artă, dar nu în comunicarea dintre oameni.

Cum se poate obţine asta? Numai prin schimbarea naturii umane, de la o natură egoistă, la una altruistă. Iar asta este în afara controlului nostru. Putem doar să ne dorim să se întâmple.

Dar, există o putere în lume, numită forţa superioară, pentru că este deasupra egoismului nostru. Ea poate să ne corecteze. Ne vom simţi unul pe altul mai apropiaţi decât fraţii, surorile, părinţii sau copiii. Vom obţine o astfel de senzaţie şi ea ne va obliga să fim împreună ca o singură familie.

Întrebare: Trebuie să mă gândesc că în acest proces atrag forţa superioară?

Răspuns: Nu este important. Este o problemă de metodologie. Sunt diferite niveluri umane. Principalul lucru este că există o astfel de forţă pozitivă în natură, care ne poate schimba, dacă o atragem asupra noastră.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 27.03.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed