Este posibilă iubirea fără ură?

Întrebare: Sunt sigur că sute de mii de studenți din întreaga lume simt iubire pentru tine, și nu asociază asta cu ură.

Este o excepție de la regulă când elevii își iubesc profesorul? Un astfel de format există în sufism, în care elevii  îsi iubesc profesorii fără ură.

Răspuns: Iubirea fără ură este imposibilă. Dacă simțiți doar iubire, înseamnă că încă nu v-ați dat seama că în cadrul acestei iubiri există ura dezvăluită. Ambele sentimente trebuie să fie împreună.

La fel cum, să zicem, nu există o particulă pozitivă fără una negativă în natură; întotdeauna există o particulă opusă și sunt conectate în consecință. La fel este și cu noi. Ura trebuie dezvăluită alături de iubire. Construim iubirea mai presus de ură.

Mai mult, ne vom teme de această ură, deoarece va deveni un indicator al îndepărtării noastre sau a apropierii dintre noi . Astfel, vom fi în apropiere dinamică unul de celălalt.

Comentariu: Dar este sacrilegiu chiar să crezi că ar putea exista ură pentru profesor.

Răspunsul meu: Vă asigur că există. Știi când va apărea? Pe măsură ce înaintați, veți simți în curând că aveți cereri din partea profesorului, că nu sunteți de acord cu el, că sunteți gata să îl agitați literalmente pentru a obține ceea ce credeți că aveți nevoie și el nu vă dă. Va veni.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 29/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed