Este timpul să ieșim din mărul putred

235Întrebare: Timpul nostru este plin de dezinformare și minciuni. Se spune că dezinformarea apare în condiții de deziluzie politică, criză economică sau tulburări sociale. Astăzi, toți acești factori sunt evidenti. În plus, există internetul unde minciunile pot fi manipulate. Există companii care îl pot promova și pot modela opinia publică.

Există sentimentul că trăim numai în dezinformare și minciuni. Este corect acest sentiment?

Răspuns: Da. Dar este controlat de Creator.

Întrebare: Nu de către acești scribi?

Răspuns: Creatorul controlează mâinile și mințile oamenilor. Ne-a plasat într-o dezinformare completă și a numit-o „această lume”. Prin urmare, nu lua oamenii în serios.

Lasă-i pe toți acești scribi să scrie. Umanitatea trebuie să existe cumva. Prin urmare, Creatorul a inventat tot felul de poziții.

Întrebare: Ar trebui măcar să încercăm să distingem dezinformarea și minciuna de veridicitate, de adevăr? Sau nu trebuie să le căutăm deloc?

Răspuns: Ele nu există, nici una, nici alta.

Întrebare: Atunci întrebarea este: De ce a făcut El asta?

Răspuns: Pentru ca noi să ne săturam atât de mult de această stare, încât să vrem doar să ieșim din ea prin toate mijloacele posibile. Asta este tot.

Întrebare: O pildă a lui Baal HaSulam vorbește despre un vierme din interiorul unui măr mâncat de vierme care crede: „Aceasta este lumea mea”.

Deodată iese afară și spune: „Se pare că există o altă lume!” Noi suntem cei care suntem în interiorul acestui măr? Cum putem ieși? Cum putem vedea lumea reală?

Răspuns: Este imposibil pentru o persoană simplă („simplă”, adică obișnuită). Este imposibil, Putem iesi numai din miliarde de oameni.

Cu toate acestea, există suflete individuale care s-au maturizat deja din miliardele de suflete și sunt capabile să audă chemarea și la fel ca acest vierme, să se îndrepte spre ieșirea din mărul mâncat de vierme.

Întrebare: Când se mişcă spre ieșirea din mărul mâncat de viermi, deschide calea altor viermi?

Răspuns: Aceasta nu este treaba lui. Nici măcar nu știe că se duce, cum se duce sau unde se duce.

Întrebare: Nu știu unde merg și cum merg?

Răspuns: De ce trebuie să știi asta? Pentru ce?

Comentariu: Spre lumină. După cum se spune de obicei.

Răspunsul meu: Spre ce lumină?! Nu te-ai duce spre lumină.

Comentariu: Sunt obișnuit să exist în interiorul acestui măr.

Răspunsul meu: Într-un loc în care este întuneric și uscat, aici trebuie să fii. Mărul putrezit este dulce.

Întrebare: Înseamnă că dorința de a ieși este dată de sus unei persoane? Nu face totul singur? Nu prin propriile sale eforturi?

Răspuns: Nu. Cum ar putea o persoană să facă asta? Chiar și mai târziu, când înțelege deja cum este controlat, vede că absolut nimic nu este realizat de el.

Întrebare: Tot ceea ce facem în interiorul mărului mâncat de viermi – toate acțiunile noastre, toate programele noastre economice, războaiele noastre, construirea a tot felul de lumi noi și formațiuni de-a lungul acestor secole și în toți acești ani – totul este într-un măr putred.?

Răspuns: Asta pentru a acumula în noi o stare de putrezire suficientă pentru ca mai târziu să-l putem mânca atunci când lăsăm „mărul”. Pe scurt, vom ieși și vom vedea.

Acesta este momentul în care aflăm că, în timp ce suntem în acest „măr viermănos”, cu siguranță nu ne putem ghida după alte principii, ci doar după natura care este în noi. Adică ne ghidăm după puțin egoism, după micile plăceri și continuăm să creștem în asta până când creăm acest compost în jurul nostru.

Întrebare: Așa că le creez pe toate și atunci nici nu depinde de mine că m-am întins măcar puțin să ies, că am mâncat deja destul din toate și aș vrea să ies de acolo? La urma urmei, există o altă lume în afara acestui măr.

Răspuns: Creatorul o face El dacă dorește. El te va îndruma puțin.

Întrebare: Există un fel de cerere care vine de la mine către Creator, să mă îndrume? Răspunde El la această cerere când mă maturizez cu adevărat?

Răspuns: Dacă aceasta este o cerere adevărată într-un grup cu alți „viermi”, atunci da.

Întrebare: Este cel mai important lucru să ajungem cu adevărat la asta? De aceea ne ține El în această cutie?

Răspuns: Da.

Întrebare: De ce există atât de multă dezinformare despre Creator?

Răspuns: Sunt două lucruri: în primul rând pentru că El controlează totul și pe toți. și în al doilea rând pentru că nu știm nimic despre cine este El, ce este și ce face El. Prin urmare, poți face tot ce vrei pe termen nelimitat. Și toată lumea din punctul de vedere al nivelului lor de informare, din punctul lor din inimă, îți va spune orice dorește.

Întrebare: Deci eu, ca om obișnuit, voi alege. În funcție de ce aleg eu, cutare sau cutare cale către Creator?

Răspuns: După ceea ce este mai plăcut pentru egoismul tău. Pentru ca „viermele” să profite.

Acest lucru ne ajută să trecem relativ rapid prin toate stările și să începem să distingem starea în care există ceva nou, proaspăt și complet neașteptat pentru noi, starea pe care o putem selecta dintre toate celelalte stări pentru a face din ea un nou nivel de existență, a ne apropia de ieșirea din acest putregai.

Întrebare: Înseamnă că mai există ceva speranță?

Răspuns: Nu speranță, ci un viitor absolut exact. Dacă ader la asta, atunci iată că este deja aici în fața noastră.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/30/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed