Este viitorul nostru un război pentru pace?

294.1Întrebare: Igor scrie: „Dragă Michael Laitman, aţi spus de multe ori că există întotdeauna un răspuns de la Creator, dar noi nu îl auzim. Pe de altă parte, spuneţi că toate aceste grozăvii care se întâmplă astăzi au loc ca noi să ajungem într-o fundătură din cearta noastră unii cu alții și să ridicăm o rugăciune. Vă rog, explicați-mi, ne mai răspunde Creatorul tot timpul sau El nu răspunde și așteaptă rugăciunea noastră pentru a răspunde?”

Răspuns: Aceasta este o întrebare dificilă. Aș spune că Creatorul în general, se așteaptă să-I punem întrebarea corectă, să dorim răspunsul corect. Adică, să presupunem că El vrea să ne întrebăm clar: „Ce trebuie să facem pentru a trăi în pace?”

Întrebare: Într-un fel sau altul se va întâmpla asta dacă simțim că suntem într-o fundătură și nu putem trăi în pace? De aici apare întrebarea?

Răspuns: Da, cum putem trăi în pace?

Comentariu: Dar acesta va fi deja un strigăt.

Răspunsul meu: Nu, umanitatea nu țipă. Nu văd pe nimeni țipând. Omenirea așteaptă doar ca toată lumea să arate corect, să-l suprime pe celălalt.

Întrebare: Deci, când va începe să se întrebe? Când se va întoarce corect către Creator?

Răspuns: Când va simți că este necesar să trăiești după reguli, după legile naturii. Oamenii încă nu vor asta.

Întrebare: Ce trebuie să se întâmple pentru asta?

Răspuns: Vreau ca viziunea corectă, cosmică a lumii să se manifeste în mine. Vreau ca mintea mea, sentimentele mele, puterea mea, totul să fie îndreptat spre a simți natura și a dori să fiu de acord cu ea.

Întrebare: Înseamnă că vrei ca această lume mică a mea să se extindă în univers?

Răspuns: Altfel nu se va întâmpla nimic. Tocmai pentru că sunt de acord doar cu mica mea lume și pentru mine orice altceva nu este important  chiar dacă las ca totul să se înrăutățească și mai mult, de aceea nu văd o soluție.

Întrebare: Deci, dacă am un gând de genul: „Vreau doar să mă simt bine și pentru asta trăiesc”, este acest gând defectuos?

Răspuns: S-a epuizat deja. Vedem ce se întâmplă. Lumea se poate scufunda într-o ceartă atât de sălbatică încât va exista, după cum se spune, un război pentru pace.

Întrebare: Dar toate acestea sunt în mâinile Creatorului. De ce nu ne va face să ne întrebăm acum, chiar acum? Deja toate condițiile par să fie acolo.

Răspuns: El face ca noi să întrebăm, dar nu vrem.

Întrebare: Rezistăm chiar și în acest moment?

Răspuns: Nu vrem. Suntem gata să facem totul pentru a pune presiune asupra tuturor.

Întrebare: Atunci spuneţi-mi, cum vedeţi acest punct de cotitură din interiorul nostru, când vom începe brusc să vrem?

Răspuns: Va apărea treptat. La urma urmei, reiese din toată această deznădejde.

Întrebare: Crezi că suferința se acumulează în umanitate și în om? Sau pur și simplu dispare ca în nisip?

Răspuns: Trebuie să ne uităm în principal la umanitate și să vedem cum încet, treptat înțelege că nu aceasta este calea.

Întrebare: Atunci revin în continuare la această întrebare. Ne răspunde Creatorul tot timpul, dar noi nu auzim? În același timp, trebuie să fim puși la zid astfel încât să ridicăm o rugăciune, iar El să ne răspundă?

Răspuns: Creatorul ne împinge astfel încât să recunoaștem că trebuie să existe un răspuns corect și trebuie să fie chiar împotriva firii noastre. Dar trebuie să vrem să luăm o decizie care este deasupra noastră.

Întrebare: Se dovedește că încă nu am ajuns la ea?

Răspuns: Nu. Nimeni nu s-a maturizat pentru asta!

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 01.05.2023

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed