Este vremea să muncim mai puțin

Comentariu: Prețul uleiului a scăzut, foarte multe țări încearcă să ia măsuri să salveze cât de mult pot. În Venezuela, de exemplu, ziua de muncă a civililor a scăzut. De acum înainte ei vor lucra de la 7:30 dimineață până la 1 PM.

Răspuns: Fiecare resursa naturală devine astăzi din ce în ce mai ieftină și mai accesibilă. Prin urmare, nu poate să fie foamete. În schimb, va fi de pfapt o abundență generală de care nimeni nu are nevoie cu adevărat. Oamenii vor fi satisfăcut de consumul corporal simplu, normal.

Asta, desigur, va conduce la o creștere a șomerilor, dar se vor rezolva prin alocații guvernamentale speciale. La început, oamenii vor primi bani fără să fie nevoiți să muncească și fiecare individ va avea un venit permanent sau o alocație. Muncă nu va mai fi necesară.

În al doilea rând, va trebui să obligăm pe toată lumea să treacă printr-un proces educațional corect așa încât să nu treacă timpul stând în așteptare. Dacă o persoană nu trebuie să muncească și toate necesitățile sunt rezolvate pe de-a lungul vieții sale, aceasta nu va mai avea nevoie să meargă la școală sau la universitate, nu va mai avea nevoie să învețe o profesie, nu va mai avea nevoie să facă nimic. Asta înseamnă că va sta acasă, să privească la TV, să se joace pe calculator sau pe telefon, și asta ar fi tot. Prin urmare, este esențială obigarea tuturor de a primi o educație.

Sper că o parte din oamenii care se vor opri din muncă să treacă printr-o recalificare și să devină profesori și educatori, iar câțiva să fie studenți, și, astfel, vom începe să avansam până la nivelul spiritual dorit.

Educația va fi îndreptată spre a face fiecare individ, o ființă umană în adevăratul sens al cuvântului. O persoană nu este un animal care merge direct pe două picioare și folosește instincte întunecate, arme moderne și droguri. O ființă umană este o persoană care înțelege scopul său și simte că trebuie să-l dobândească în conexiunea cu oameni că el.

Chiar sper că guvernele vor înțelege că asta e singură șansa prin care vor reuși, deoarece altfel se vor mistui.

Întrebare: Statul va forța oamenii să se angajeze în auto-educație?

Răspuns: Statul este un oganism compulsiv și va trebui să exercite o presiune pe oameni pentru a-i transformă în cetățeni buni, deoarece altfel vedem ce se întâmplă. Europa, astăzi, se transformă într-un exemplu negativ pentru întreaga lume, în timp ce în urmă cu 30 – 40 de ani, a fost un exemplu pozitiv. Asta deoarece europenilor li s-a permis să aibă beneficii gratuite, dar nu au implementat o educație corectă în același timp și nu au făcut nimic.

Noi toți vedem ce le-a adus asta; este un exemplu clar. Prin urmare, va trebui să fie educația unui guvern compulsiv, iar asta va fi cea mai importantă funcție în stat.

Din emisiunea de pe Kab Tv „Ştiri cu Michael Laitman” din 29.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: