Etapele dobândirii spirituale

Întrebare: Care sunt principalele etape al drumului spiritual pentru un Cabalist, începând de la apariţia întrebării legată de menirea vieţii și până la intrarea în spiritualitate?

Răspuns: În general, întrebarea legată de menirea vieţii apare în om foarte devreme, când are între cinci şi zece ani. Dar, până când începe să caute un răspuns şi găseşte un învăţător, pot trece deja 30-35 de ani. Ca să înţelegem ce înseamnă să realizăm menirea vieţii, mai pot trece încă 5-10 ani. De regulă, este mai mult, 15 sau chiar 20 de ani.

De aceea, perioada de 25-30 de ani este considerată a fi o perioadă normală de pregătire pentru a intra în lumea spirituală. Totul depinde de vârsta la care are loc. În afară de asta, steaua lui îndrumătoare îl va conduce.

Întrebare: Trezirea omului depinde de rădăcina sufletului său?

Răspuns: Cu siguranţă, altfel nu şi-ar găsi drumul. Cât de mult va dura, depinde de starea generală a întregului sistem, care avansează către corectare şi de câtă nevoie este de el.

Omul este o mică parte din sistem, iar sistemul determină apariţia lui în această lume şi avansarea către scop. Depinde de om să facă tot ceea ce poate, iar cum are loc asta nu mai depinde de el, pentru că întregul drum este împărţit în etape: cunoaştere, înţelegere şi dobândire.

Dobândirea senzorială este cea mai lungă etapă, după care urmează conştientizarea. Astea nu sunt doar discuţii legate de cunoaştere şi comprehensiune, ci recunoaşterea sistemului pe care omul îl descoperă în senzaţii, înţelegându-i inteligenţa, internalizându-i pe deplin conexiunile şi lucrând ca un partener al Creatorului.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 29.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: