Eternitatea contactului spiritual

962.6Întrebare: Aţi spus că atunci când o persoană pe care aţi cunoscut-o bine și cu care aţi simțit o anumită apropiere spirituală, umană, moare o priviţi în două moduri. Ca practicant al Cabalei, înțelegeţi că o persoană pur și simplu și-a împlinit misiunea în această etapă și își continuă drumul. Pe de altă parte, simți durerea rudelor lui cu care ești familiarizat. Cum este posibilă o astfel de percepţie dublă?

Răspuns: Am avut contacte atât de strânse cu profesorul meu. Am fost alături de el 12 ani, practic toate orele cu excepția somnului și încă trei-patru ore pe zi când trebuia să lucrez. Plus că o dată pe săptămână mergeam cu el două zile la Tiberius. Aveam o casă mică acolo.

În ciuda acestui fapt, când a plecat, mi-a fost absolut clar că acest om și-a împlinit misiunea, iar acum eu trebuie să o continui. Am rămas la nivelul la care eram, în contact spiritual, interior cu el și deși nu-l văd în exterior, contactul nostru continuă să se dezvolte.

Deci, de fapt nu experimentez absența lui fizică. Mă ajută în multe feluri pentru că îmi simt îndatoririle, simt o cu totul altă sarcină în fața mea.

În general, cabaliștii nu întâmpină moartea învăţătorilor lor în același mod în care noi întâmpinăm moartea rudelor din lumea noastră. Adică nu ne părăsește. Nu există așa ceva ca „ne părăsești”!

Ce înseamnă „el m-a părăsit”? Corpul a dispărut din faţa ochilor mei, a dispărut din această lume. Dar nu m-a părăsit! Am avut un contact interior cu el, am fost împreună într-o singură dorință, într-o singură aspirație, într-un singur vas. Sufletele noastre s-au atins și s-au pătruns reciproc. În această pătrundere reciprocă, acțiunile spirituale reciproce rămân și se dezvoltă.

În niciun caz nu mă simt separat de el și prin el de toți cabaliștii de-a lungul acestui lung lanț până la Adam. Simt că sunt conectat cu ei în măsura în care îl pot realiza, simți, înțelege și descoperi singur. Simt acest lucru clar, așa cum o persoană din lumea noastră simte că aparține rudelor, camarazilor, colegilor, oamenilor și lumii acesteia.

Acesta este un sentiment absolut clar cu care trăiești. Și faptul că unul pleacă sau amândoi vă ridicați mai departe împreună, schimbă în același timp desigur, aceste sentimente sunt transformate la un alt nivel, dar ele rămân, nu există niciun decalaj. Poate un corp animalic să afecteze aici cumva contactul spiritual?! În niciun caz!

KabTV “Prim-plan. Dincolo de ultima linie” 5/3/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed