Eu exist, sau nu?

Întrebare: În timpul lecției, încercăm în mod constant să construim aceași rugă, ceea ce o face mai puțină acută. Cum putem să o reîniom în fiecare zi și să ne rugăm ca și cum ar fi pentru prima oară?

Răspuns: Asta este cheia și dacă reușești, nu ai nevoie de nimic altceva. Dar nu știu cum să te ajut aici pentru că este exact cum este descris în: Orice este în puterea ta, fă-o!

Nicio muncă nu este mai importantă ca pregătirea pentru lecție. Diseminarea și tot ceea ce faci  în această lume, totul trebuie să se învârtă în jurul unui singur punct: să îți construiești o rugă interioară în timpul lecției, anticiparea Luminii care va coborî și ne va reforma.

Acesta trebuie să devină gândul nostru obsesiv, o durere interioară, un sentiment că fără asta voi muri și va fi chiar mai înfricoșător decât să mor în lumea corporală! Este imposibil să ajungi la o asemenea dorință puternică de unul singur; o persoană are nevoie de grup, de suport și de inspirația colectivă. Trebuie să simțim disperarea care se acumuleaza peste anii de efort…

Este cel mai profund punct, în jurul căruia se învârtește totul. Dacă îl atingi, vei reuși în tot. Nu este nimic altceva; acesta este punctul unde ești conectat cu Creatorul. Prin el, de jos în sus, rugăciunea, MAN, este ridicată. Răspunsul, MAD, sosește prin el de Sus în jos, acum ca Lumina Încojurătoare.

Această nevoie, punctul chinuitor, trebuie să stea în afara, clară, ca cea mai importantă nevoie. Trebuie sa avem grijă constant de ea și să ne gândim cum să o intensificăm, cum să venim la studiu cu inima spartă astfel încât să ne unim în timpul lecției.

Restul nu este important; ce știi și ce ai făcut nu contează deloc. Realizarea finală a întregii tale vieți și toate eforturile tale sunt conținute numai aici, în acest punct. Dacă ajungi la el, vei obține totul; dacă nu, nimic nu merită.

Nimic altceva nu este luat în calcul, decât acest punct, pentru că numai el se numește omul din mine. El determină dacă eu exist sau nu.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 12/7/10, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: