Eu, prietenul meu, şi Creatorul

533.01Comentariu: Recent, la o lecție de dimineață, un student al tău a spus cu atâta durere că are nevoie de Creator mai mult decât de prieteni.

Răspunsul meu: Firesc. Nimeni nu vine la noi pentru a găsi iubire pentru aproapele său. Și nimeni în lume nu are nevoie de asta.

Comentariu: Se pare că trebuie să începi cu coerciție, să faci eforturi în asta.

Răspunsul meu: Aici nu va funcționa cu forța.

Comentariu: Ai răspuns deja la această întrebare de mai multe ori. Dar totuși, există întrebări tot timpul și sunt în toată lumea.

Răspunsul meu: Da, vor fi acolo până la ultima etapă. Până la corectarea completă, va exista întotdeauna aceeași întrebare: „Nu vreau să-l iubesc pe cel pe care îl simt în afara mea. nu pot!”

Întrebare: El spune: „Nu pot”. Apare în Creator o nevoie ca și cum ar exista un dialog cu El, mecanic, intern, și?

Răspuns: Ne înșelăm pe noi înșine. De fapt, cel care este în afara mea nu contează pentru mine, nici Creatorul sau prietenii. Pentru că dacă depind de Creator, dacă El poruncește și face orice altceva, atunci cum pot face eu asta?

Comentariu: Dar dacă nu contează, atunci, să scăpăm de prietenii noștri și să lucrăm doar pentru Creator.

Răspunsul meu: Nu poți. Nu ai nicio imagine în fața ta. Vei desena orice vrei, așa cum fac toate religiile. Deci nu va funcționa.

Trebuie să acționăm așa cum este scris în lucrările cabaliștilor, așa cum au mers ei, trebuie să mergem pe aceeași cale, nu pentru că suntem mai proști decât ei, ci pentru că pur și simplu nu există altă cale.

Trebuie să învățăm să avem nevoie de alții. Trebuie să înțelegem că totul în jurul nostru este de fapt manifestarea aceluiași Creator, doar într-o formă care îmi arată mai clar cât de mult sunt opus Lui. Adică, în măsura în care împing oamenii, umanitatea și totul în general departe de mine, în aceeași măsură îl împing pe Creator. Și aici nu există diferențe.

Întrebare: În aceeași măsură în care încerc să-i atrag pe alții, îl atrag pe Creator? Cum Îl putem face să ne intre în inimă?

Răspuns: Treptat, împreună cu eforturile noastre, lumina superioară ne influențează, iar această lumină este cea care creează un nou sistem de relații în noi.

Întrebare: Dar spui că practic asta va fi până la corectarea finală?

Răspuns: Nu. Vrem să facem măcar câțiva pași. De fiecare dată este necesar să facem un anumit pas înainte în acest sens.

Întrebare: Dar este o asemenea dificultate un indiciu, așa cum spuneţi întotdeauna, a unui suflet înalt?

Răspuns: Da. Cu cât sufletul este mai înalt, cu atât egoismul său este mai profund, cu atât este mai dificil și cu atât îi este mai greu unei persoane să iasă din sine. Și astfel, pentru sufletele grele durează zeci de ani.

Întrebare: Care este sfatul tău, practic?

Răspuns: Doar nu plecaţi. Nu lăsați să existe o singură zi fără cursuri și nici o săptămână fără întâlniri cu prietenii. Faceți ceea ce vă sfătuiesc cabaliștii, profesorii noștri şi totul va fi din lumina superioară, de la Creator, care ne înconjoară și include totul.

Întrebare: Care este sfatul dvs. pentru prietenii lui, grupul lui de zece?

Răspuns: Doar continuați și creșteți sensibilitatea comunicării unul cu celălalt. Nu în cuvinte, ci mai degrabă din interiorul fiecăruia, astfel încât să fie nevoie de asta.

Întrebare: Și revoluția va avea loc?

Răspuns: Fără îndoială se va întâmpla. Și dau toate acestea într-o formă treptată. Abia recent am început să vorbim despre iubirea pentru Creator. Deci tocmai a sosit timpul.

Dar înainte de asta, cât timp a trebuit să mergem să căutăm, să studiem și să generalizăm tot ce este? Și acum a sosit momentul. Aceasta este ultima etapă. Din aceasta pleacă numai dezvoltarea — dezvoltarea reală a sufletului în om. Nu era posibil să faci asta înainte? Era interzis. Acesta este tipul de instrucțiuni pe care le primesc în acest fel și, prin urmare, le pot trimite doar în acest fel. Iar aici, alte argumente sau dorințe nu pot exista.

Întrebare: Adică trebuie elevul să se arunce în această apă și să înoate, să înoate, să înoate?

Răspuns: Nu, el este deja pregătit pentru asta! Nu mai este doar o mișcare oarbă înainte.

Comentariu: Dar totuși există atât de multă durere în întrebare!.

Răspunsul meu: La fel ca în fiecare dintre noi, va fi întotdeauna, pentru că el își tratează prietenii diferit decât Îl tratează el pe Creator. Și până la urmă, testul constă tocmai în faptul că atitudinea față de Creator ar trebui să fie ca față de prieteni, iar cea față de prieteni ca cea față de Creator: iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Și în consecință, va verifica el însuși: de fapt, îi tratez pe ceilalți așa cum mă tratez pe mine? Eu, prietenii și Creatorul — toate acestea ar trebui să facă parte dintr-un singur lucru.

Cred că vom ajunge în continuare la asta într-un timp relativ scurt. Cred că vor fi luni, nu ani, pȃnă când vom începe să comparăm relația noastră cu noi înșine, cu grupul și cu Creatorul la scară reală.

Din KabTV  “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/13/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed