Eu sunt Primitorul și Dăruitorul

608.02Comentariu: Se spune: „Aderă la Creator”. Visul nostru este să-l descoperim pe Creator în senzațiile noastre. În același timp, spui că vom deveni independenți față de El. Aici există un fel de contradicție.

Răspunsul meu: Într-adevăr, ni se dau două linii contradictorii, dreapta și stânga, deasupra cărora construim a treia, care este linia de mijloc formată din amândouă și, în același timp, deasupra lor.

Calitatea dăruirii complete și a iubirii este linia corectă, calitatea egoismului și a urii este linia stângă și, folosindu-le, construiesc linia de mijloc deasupra lor

Există egoism, furie, lăcomie și invidie în mine, vreau să primesc totul. Și în tine, ca gazdă, dimpotrivă, există dăruire și iubire absolută, iar eu pot să le iau de la tine. Tu ești gata să dai totul. Totuși, dacă te folosesc cu egoismul meu, atunci depind de tine.

În plus, aici încep să simt umilință. Aceasta este ceea ce vedem astăzi în lume, depresia și orice altceva, ca rezultat al calității superioare, a calității așa-numitei rușini superioare.

Pentru a mă ridica deasupra, trebuie să anulez complet influența ta asupra mea. Pot face acest lucru numai atunci când aplic ambele calități. În același timp, îmi folosesc pe deplin egoismul, primesc tot ce este posibil de la tine, trec prin mine plăcerea care vine de la tine, dar pentru a-ți oferi mulțumire.

Drept urmare, nu devin primitor, pentru că primesc doar de dragul tău. Eu sunt dăruitorul, pentru că îți dau totul. Și te transformi într-un primitor.

Eu sunt primitorul și dăruitorul. Tu ești primitorul și dăruitorul. Devenim absolut egali unii cu alții. Atunci nu există absolut nicio diferență între noi la nivelele de „creație – Creator”. Ating pe deplin un nivel egal cu tine.

Mai mult, de vreme ce aici sunt liderul, creatorul acestei noi relații, devin chiar mai înalt decât tine. La urma urmei, gestionez întregul proces: îl creez, îl inventez și îl implementez.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: