Eu vs. Noi

Întrebare: În fond, nu am niciun liber arbitru. Natura mă conduce. Atunci chiar depinde totul de mine?

Răspuns: Creaţia începe cu nivelul mineral, urmat de cel vegetal, animal şi uman. Gradul uman, de asemenea, începe să se dezvolte de la nivelul mineral şi trece prin aceleaşi etape. Acesta a fost cursul evoluţiei pe Pământ de-a lungul milionelor de ani.

În sfârşit, am atins nivelul de uman în uman şi am devenit răspunzători. Am fost obişnuiţi să trăim ca animalele sub presiunea unui băţ, dar acum noi trebuie să îndeplinim anumite cerinţe. Fie că ne place sau nu, astăzi trebuie să facem anumite acţiuni.

La câteva mii de ani după ce s-a întâmplat în Babilon, ne este înmânată metoda corecţiei încă odată. Liberul arbitru, ca şi responsabilitatea care decurge din ea, începe în special cu umanul în uman, cu nivelul nostru curent. Deci, vorbim despre binele absolut, despre scopul creaţiei şi despre cum să stăm pe drum, pentru a avansa fără cataclisme.

Acum începe dezvoltarea conştientă începe, în timp ce până acum suferinţa a fost cea care a dat pinteni egoismului spre dezvoltare. Fără aceste injecţii, egoismul nu ar fi făcut nicio singură mişcare.

Nivelele mineral, vegetal şi animal al naturii nu posedă liber arbitru. La fel, nici omul care există la nivelul mineral, vegetal sau animal. Posibilitatea liberului arbitru apare numai acum. De fapt, acum ai punctul în inimă şi îl poţi folosi pentru a te conecta cu prietenii şi a găsi Infinitul în unitatea ta.

Alegerea este impobilă fără luptă interioară. Alegi cu cine vrei să fii: cu prietenii tăi sau cu tine însuţi. Este fie noi fie eu.

Binele absolut ne aşteaptă la sfârşitul drumului, dar ai primit oportunitatea de a alege şi deci poţi deja să te îndrepţi spre el. Pentru asta, trebuie să te ţii tot timpul de linia mijlocie, folosind sinele tău şi mediul împreună.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 3/25/2011, The Principles of Global Education

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: