Europa este o nuca greu de spart

Intrebare: Ce este atat de special la Congresul din Berlin? Ce trebuie sa facem acolo? Ce trebuie fiecare din noi si toti impreuna sa facem, la fel ca si impreuna cu grupul?

Raspuns: Chiar acum, fie ca vrei fie ca nu, esti sub impresia a ceea ce spun. Este ca si cand esti usor suprimat si inclus mie intr-o singura dorinta, un gand unificat. Si asta este ceea ce ne uneste. Rezultatul este ca lucreaza asupra noastra, dandu-ne un impuls puternic, progresiv.

Dar avem o „mica problema.” Se pare ca avem un mic egoism si trebuie doar sa il depasim, sa il schimbam o bucatica, sa apasam niste butoare si prin asta am terminat treaba. Nu intelegem ca este un excelent sistem care lucreaza acolo. Nu este doar un „maneta” pe care cineva de la varf vrea sa o actioneze sau nu. Suntem in sistemul a doua forte diferite: daruirea si receptia. Si pana cand acest sistem nu va lucra prin dialectica sa, prin miscarea sa inainte, prin legea unitatii partilor, asta nu se va intampla.

Noi doar acceleram timpul prin efortul nostru, dar niciodata nu vom putea face saritura. Asta este imposibil prin natura lucrurilor. Totul se face gradual, secvential si strict determinat de miscare, pas cu pas. Si prin acest pas cu pas ne miscam inainte, venim constant mai aproape de succes, de momentul cand va „tasni.” Tranzitia va avea loc! Si va fi dintr-o data.

Congresele noastre accelereaza mult miscarea si de aceea sunt foarte importante. In decursul catorva zile in care suntem impreuna, iar in jurul nostru se afla de asemenea multi oameni de pe tot cuprinsul lumii, in acest timp un proces foarte serios are loc, in gradul dezvoltarii noastre interioare.

Intr-un fel sau altul, un milion de stari trec peste noi. Trebuie sa trecem de ele. Si la fiecare conventie se intampla diferit, avand noi forme, aspecte si sentimente.

De aceea, Congresul din Berlin este special pentru ca va fi o intalnire a oamenilor care sunt strabatuti de dorinta si calitatea mediului in care locuiesc. Acest mediu este foarte rau; Europa este un continent problematic, sursa tuturor problemelor si razboaielor, si avand un egoism atat de mare, cu toate ca aproape a disparut acum, impreuna cu o intreaga civilizatie a trecutului. Si totusi este o nuca greu de spart. De aceea acest congres nu este simplu deloc, ci de fapt cel mai greu.

Cea mai usoara Conventie este cea din America Latina. Acolo oamenii sunt inflacarati, deschisi,  si sinceri. Nicaieri nu am intalnit astfel de oameni. Dupa aceea urmeaza Rusia. Dar in Europa lucrurile sunt mult mai dificile si, cu cat sunt mai dificile, cu atat mai interesante, cu atat este mai spectaculos rezultatul si munca mai eficienta.

De aceea sper sa am sprijinul vostru, fizic si virtual, astfel incat sa lucram „asupra” Europei impreuna.

Din lectia din Mocova 1/16/11, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: