Europa: Impreuna catre unitate sau separat catre razboi

Intrebare: In mare, mesajul nostru despre garantie reciproca este destinat oamenilor naivi?

Raspuns: Nu. Noi oferim umanitatii ceva foarte concret: schimbari in societate. Ceea ce nu este naiv ci foarte real. In conformitate cu legea garantiei reciproce, noi suntem cu totii conectati unii cu altii. Evolutia si progresul ne arata foarte clar acest lucru. In trecut conexiunea era mai slaba, iar noi traiam separat in izolare, astazi insa sistemul s-a „restrans” brusc. Conditia naturala a garantiei reciproce vine din urmatoarele: Sa actionam conform noii situatii. In cele din urma, viitorul nostru depinde in buna masura de aceasta.

Ce este naiv aici? Dimpotriva, aici se afla cheia corectarii fiecarui aspect al socientatii umane. Aceasta este calea de iesire din toate problemele.

Vedeti ce se intampla in Europa si asta este doar inceputul. Ce vor face Europenii cand iernile vor deveni mai friguroase?

Declinul este pezent peste tot, chiar si in Germania. Un colaps total este de asteptat in Europa daca oamenii nu accepta faptul ca suntem conectati.

Ei trebuie sa actioneze impotriva vechiului bun simt cu care am fost obisnuiti. Fiecare se gandeste ca se poate descurca daca se izoleaza, daca se echipeaza cu resursele necesare, daca are propria energie, mancare, medicamente, si sta pe margine. Dar acest lucru nu va functiona.

Dimpotriva totul ar trebui sa fie deschis si global. Daca procedezi impotriva vointei si incepi sa te conectezi cu ceilalti in ciuda tuturor fricilor, daca incerci sa te conectezi cu ceilalti, vei ajunge la forta superioara care este ascunsa in conexiune. Nu veti fi capabili sa depasiti criza daca nu veti cobora nivelul.

Criza curenta este foarte diferita de ceea ce stiam pana acum. Astazi intreaga Europa este divizata in diferite parti, si daca fiecare tara, in ciuda unirii din exterior, continua sa se izoleze, rezultatele vor fi oribile. Membrii Uniunii Europene par ca iau in calcul optiunea de separare si supravietuire separata. „ Daca exista presiune, voi scapa de problemele colective, si ma voi intoarce la propria moneda si ma voi descurca cumva”.  Dar aceste pesupuneri sunt sortite esecului.

Astazi Europa trebuie sa se uneasca intr-o singura matiune si sa anuleze granitele in orice domeniu; educatie, economie, industrie, etc. Trebuie sa existe un singur guvern responsabil pentru toate acestea. Daca Europenii fac asta, ei vor primi forta de Sus care ii va influenta.

Insa, fara aceasta forta, ei nu vor reusi. Chiar daca fiecare natiune este puternica, problemele cu care se va confrunta nu ii vor ingadui sa se descurce.Daca Germania de exemplu, se izoleaza de ceilalti si se bazeaza pe propriile resurse, va esua.

Ceea ce le scapa astazi Europenilor este puterea unitatii, Creatorul care va cobora in ei si ii va umple. Ceea ce este imposibil, atata vreme cat nu se conecteaza. Daca vor sa fie destepti separat, nu vor reusi.

Toate problemele pe care le vedem astazi ne arata ce lipseste. Lipseste dorinta, puterea, decizia, „capul”. Daca Europa vrea sa conduca, cu treizei de „capete” lucrurile se vor inrautati. Chiar daca exista cativa ani de prosperitate, va fi ca in perioada lui Hitler, de la mijlocul anilor 1930 incoace, razboiul si colapsul care au urmat. Astazi lucrurile se intampla mai repede ca in anii 30. Daca Europa nu alege conexiunea, se va afla foarte aproape de un razboi mondial.
Din partea 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 2/16/12, Studiu celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: