Eutanasie, surogație, clonare

294.1Întrebare: Eutanasierea, care pune capăt vieții pacienților care suferă, este o problemă gravă în etica medicală. Ce crezi despre asta?

Răspuns: Deși este foarte important ca o persoană să moară de moarte naturală, dacă vedem că suferința sa este inevitabilă și lipsită de sens, atunci trebuie să facem ceva pentru a o atenua.

Întrebare: Surogaţia oferă unei familii infertile șansa de a avea un copil. Dar procedând astfel, copilul devine o marfă, iar maternitatea surogat devine o slujbă bună, bine plătită. Cum o vedeți din punct de vedere moral?

Răspuns: Nu pot spune dacă trebuie practicată sau nu. Astfel de probleme sunt decise doar de societate. Cred că, dacă corectăm o persoană, atunci toate aceste opțiuni vor lua o formă complet diferită.

Întrebare: Astăzi, există multe opinii controversate despre clonare. Și aici există o întrebare etică. Clonarea este interzisă în SUA și Japonia. Care este opinia ta?

Răspuns: În primul rând, trebuie să ne uităm în noi și să înțelegem pentru ce este nevoie și unde duce. Dacă ne dăm seama că clonarea merge conform planului de creație, atunci, desigur, o putem folosi.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 10.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: