Eva – Doar un instrument în mâinile Creatorului

Cabala & Femeile

O perspectivă asupra căutării interioare și a dezvoltării spirituale a femeilor

Adam și Eva sunt două forțe ale naturii care au fost păcălite de Creator pentru a face păcatul.

În cartea Genezei, Eva este înfățișată ca perfidă, seducătoare și vicleană, ca încălcând legile. Iar Adam este un fel de martir care este condus și ispitit de o femeie. Putem învăța ceva din asta despre un bărbat și o femeie în lumea noastră?

Oricât de tentant este să spui „da”, Adam și Eva nu descriu un bărbat și o femeie din lumea noastră. Ele se referă la forțele spirituale care dăruiesc (bărbatul) și primesc (femeia), adică două forțe ale naturii. Acesta este de fapt Creatorul și ființa creată. Biblia vorbește despre conexiunea dintre ele, despre modul în care ființa creată obține plăcere de la Creator, este umplută cu ea și apoi devine egoistă. Acesta este păcatul, căderea sufletelor în această lume și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, povestea lui Adam și a Evei vorbește despre rădăcinile noastre spirituale cele mai înalte și nu despre un bărbat și o femeie. Suntem descendenți ai lui Adam și Eva, dar aceștia sunt forțele spirituale care s-au materializat treptat și au ajuns în această lume după mii de pași.

În Eden, partea feminină numită Eva a vrut să devină și mai venerată și să se ridice și mai mult. Prin urmare, a dorit să copuleze cu partea masculină și să urce la nivelul Creatorului. Aceasta este ceea ce este scris și asta au înțeles aceste forțe – aceste suflete. În acest fel, ei devin apropiaţi de Creator, de dăruire.

Eva nu a făcut nimic rău. Ea a adus totul spre dezvoltare. Adam însuși nu a fost capabil să facă acest păcat, dar cu ajutorul ei păcatul s-a împlinit.Prin ea, ei au fost păcăliți de către Creator, astfel încât să păcătuiască, pentru că întregul lanț de evenimente trebuie să coboare în această lume materială.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: