Evitarea obstacolelor

Întrebare: M-am rugat de multe ori în timpul convenției Arava, să ne unim într-un câmp unitar pentru a deveni un întreg. Asta înseamnă că, dacă pur și simplu îmi amintesc aceasta acum, ne putem întoarce la acel punct?

Răspuns: De ce ar trebui să vă amintiți? Privește grupul global pe care îl avem! N-am considera o anumită parte ca fiind mică. Un grup pentru mine reprezintă toți cei care sunt membri în mișcarea noastră.

Principala Lege a sistemului general al universului este garanția reciprocă, o conexiune reciprocă armonioasă între absolut toate părțile creației. Nu este nimic în afară de aceasta!

Se pare că aceasta  este o condiție virtuală, dar, de fapt,  garanția reciprocă este legea dupa care sistemul de creație există și funcționează! Dacă  suntem compatibili cu această lege, nu doar începem să  simțim creația, ci chiar să participăm activ în gestionarea ei. La urma urmei, în conformitate cu gândul creației, noi suntem partea cea mai evoluată, egală cu Creatorul. Acesta este nivelul spre care ar trebui să evoluăm.

Noi am intrat inconștient în diferitele nivele ale naturii: mineral, vegetal , animal, și acum, vom începe să urcăm la nivelul uman, Adam (în ebraică) Creatorul reasamblat. Nu este nimic altceva decât această lege!

Rugăciunea personală sau rugăciunea celor mulți sau generală este sâcâitoare pentru întregul sistem atunci când  suntem încorporați integral. Cum pot primi influența de la ea și o influență corectă dacă nu sunt conectat ? Acesta este motivul pentru care trebuie să studiem și să învățăm pe alții numai despre această conexiune.

Întrebare: Ce trebuie să facem dacă suntem deja încorporați într-un câmp unificat, dar nu percepem Creatorul încă? Ce ar trebui să cerem?

Răspuns: Sistemul este deja într-o stare de unitate completă, dar nu suntem constienți de ea și nu o simțim. Există un obstacol aici, când  întreb pentru mine. Nu trebuie să faci asta. Noi trebuie să întelegem și să cerem din calitatea de partener activ, asistând, la înaintarea întregului grup, a întregului sistem, spre unitate.

Creatorul este forța care stabilește în totalitate sistemul de mișcare în unitate, și care  conectează totul într-un singur întreg. Acesta este motivul pentru care, atunci când am aspirat să semănăm cu această forță prin sufletele noastre, prin componentele sistemului, am ajuns la starea  „El și Numele Lui sunt una.”

Trebuie să construiesc după acest model, imaginea acestui sistem, în mine, iar apoi  voi simți în mod constant exact ceea ce am nevoie pentru a avansa.

Întrebare: Dar nu ne putem imagina pe deplin acest model.

Răspuns: Imaginați-vă în măsura în care se poate, deoarece aspirația pentru El vă  va  ghida mai tarziu. Dacă  te concentrezi  în acest fel, nu vei devia de la calea cea dreaptă.

De fapt, aceasta nu este complicată  deloc, dar nu este ușor să o folosești în lumea noastră. Structura actuală este, de fapt, foarte simplă. Ce altceva este acolo în afară de dorințe spulberate care trebuie să fie colectate și  unite și de a descoperi ca o singură forța superioară, Lumina, este în tine? Aceasta este forța iubirii și a dăruirii  care  înalță toate celelalte atribute și prin urmare o numim forța superioară.

Din Lumea Zohar, săptămâna „Convenția Educației Integrale” ziua trei 2/4/14, Atelierul 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed