Evoluţia Dorinţelor

Întrebare: Este dorința, fundația naturii?

Răspuns: Da. Există o singură substanță, numită dorință și nimic altceva.

Întrebare: Potrivit Cabalei, există diferite niveluri de dorințe. Suntem construiți astfel încât să vedem dorințele nivelurilor mineral, vegetal, animal și uman, în afara noastră. Prin urmare, ca rezultat, vedem natura neînsuflețită/minerală, vegetală, animalele și oamenii. Dacă am fi fost construiți în mod diferit, am vedea o imagine complet diferită a lumii?

Răspuns: Da, depinde de dorințele noastre. Dacă am fi fost la un nivel mai scăzut de dorințe, ne-am fi trezit înșelând mamuții etc. Totul depinde de evoluția dorințelor.

Întrebare: Câte niveluri de dorințe au animalele?

Răspuns: Ele funcționează conform aceluiași sistem pe care îl parcurgem noi, pentru că acestea sunt dorințele noastre, numai la nivelurile inferioare.

Remarcă: Dar ele ne simt, chiar dacă nu au dorințe umane.

Comentariul meu: Aici, din nou, avem o întrebare: există ele singure sau doar în imaginația noastră? La urma urmei, totul există numai cu privire la o singură persoană, fiindcă nu există nimic altceva, decât el. Orice altceva este ceea ce există în el și vede în afara lui.

Întrebare: Care este motivul pentru care noi nu simțim acest lucru?

Răspuns: Cabaliștii descoperă treptat realitatea despre care vorbim acum și ei o descriu. Alți oameni nu o simt, pentru că nu au atins acest nivel. Dezvoltarea unei persoane cu ajutorul Cabalei conduce la faptul că el începe să vadă adevărata realitate, în care nu există nimic în afară de el, în Lumina albă generală.

Întrebare: Asta înseamnă că nimeni nu este mai bun sau mai rău. Există doar o evoluție, un program stabilit de natură. Există oameni care au început să atingă această realitate acum câteva mii de ani și au explicat că nu există o lume în afara noastră. Există cineva care încă se află în acest proces și vor atinge acest lucru peste încă o mie de ani?

Răspuns: Da. Aceasta indică faptul că există dorințe într-o persoană care a ajuns la corectarea lor și la revelarea corectă a realității și există dorințe care încă nu au fost dezvăluite și care nu au ajuns la simţirea corectă a realității și, prin urmare, se arată unei persoane în formă de oameni exteriori, care nu înțeleg încă acest lucru și nu sunt de acord cu el.

Observație: Înțeleg că o dorință operează în conformitate cu două principii: prima este păstrarea formei actuale, a doua, ea însăși se atașează la tot ceea ce i se prezintă.

Comentariul meu: Orice dorință este inițial egoistă, adică vrea să se păstreze și, pe cât posibil, să aducă mai aproape de sine tot ceea ce consideră util.

Observație: Prin urmare, după cum spune Cabala, întreaga noastră viață este o căutare a împlinirii. Natura a creat dorințe în noi și căutăm unde este împlinirea lor, pentru că nu le putem împlini cu adevărat, noi, înşine.

Comentariul meu: Noi suntem împliniți și vom fi împliniți sub forma rațiunii, sub formă de impresii și sub formă de schimbări, până când impresiile și schimbările noastre ne vor conduce la vederea realității adevărate, în care nu există decât dorința noastră, în care au loc toate aceste fluctuații.

Vom lucra doar pentru a extinde această dorință, cât mai mult posibil și, astfel, să simțim o umplere absolută, numită lumea infinității.

Din KabTV “ Bazele Cabalei” 11/26/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: