Evreii şi umorul

078Întrebare: Evreii au un umor foarte perspicace, care este de înțeles pentru o persoană obișnuită. De exemplu, satiristul rus Mihail Zhvanetsky a avut o astfel de mentalitate încât nu a făcut doar glume stupide ca o grămadă de alți umorişti, ci mai degrabă observă totul în mod foarte subtil, competent și sensibil. Pentru că este evreu?

Răspuns: Fără îndoială. Există astfel de umorişti nu numai în Rusia. Cel mai mare umorist polonez Jerzy Lec este și evreu. Luați alte țări, ei sunt, de asemenea, în mare parte evrei.

Dezvoltarea și capacitatea creierului de a se afla în stări opuse și de a produce absurdități sau, dimpotrivă, de a combina lucruri opuse este firească în rândul evreilor, deoarece ei sunt caracterizaţi de disponibilitatea naturală pentru dezvoltarea spirituală, unde totul este construit pe opoziția similarității sau pe baza asemănării opuselor.

La urma urmei, trebuie să conectăm plus și minus, forța dăruirii și forța primirii, cu ajutorul rezistenței, ecranului, luminii reflectate și ridicării deasupra egoismului nostru. Egoismul este dedesubt și noi suntem deasupra lui, dar ei sunt conectați împreună într-un singur sistem. Acesta este umorul.

Ajungi la bine, dăruire și iubire și există o natură rea în interiorul tău pe care o acoperi cu râs, cu ajutorul unei atitudini opuse. Nu e de mirare că Sarah a spus: „Creatorul m-a făcut să râd”. Această acțiune spirituală, care leagă două opuse, este ceea ce avem în vasul spiritual.

Prin urmare, evreii sunt în mod natural predispuși la acest lucru. Dar totuși și alte popoare au aceste manifestări. Acest lucru sugerează că astfel de indivizi sunt, de asemenea, aproape de spiritualitate și au o mare capacitate de a atinge lumea superioară, de exemplu, Jerome K. Jerome, O. Henry și alții.

KabTV “Am primit un apel, Umorul şi evreii” 5/22/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: