Evreu – Scopul de a te corecta

632.4Întrebare: Cabaliștii scriu că misiunea poporului Israel este de a transmite metoda de conexiune către întreaga lume. Dar pentru a face acest lucru, ei trebuie mai întâi să se unească în cadrul națiunii Israel.

Ce este acest termen „aleșii lui Dumnezeu” și de ce poporul Israel este expus la impacturi externe și interne, sciziuni și presiuni?

Răspuns: Faptul este că misiunea poporului Israel a fost revelată în Babilonul antic absolut tuturor babilonienilor, adică tuturor pământenilor. Dar doar o mică parte dintre ei au vrut să știe ce este.

Restul dintre ei nu au fost încă dezvoltati la un asemenea nivel moral pentru a înțelege că legătura dintre oameni este cu adevărat sarcina umanității, pentru a ajunge la o stare perfectă.

Prin urmare, doar un mic grup de ucenici l-a urmat pe bătrânul preot babilonian Avraam, din care mai târziu a crescut o întreagă națiune. De fapt, nu este o națiune. De exemplu, pot deveni cetățean italian dar după originea mea, nu pot deveni italian. Dar oricine poate deveni evreu și atunci se va scrie: „Iudeu”. Poți fi de orice naționalitate și toate acestea sunt șterse când devii evreu.

Un evreu nu este originea ta materială (animală), ci scopul tău în viață, filosofia ta de viață, povara ta pe care o iei, să-ţi arăți ție și altora că te corectezi, aducând un element de corectare în lume și contribuind. la corectarea omenirii. Toți oamenii ar trebui să se ridice la nivelul Creatorului unindu-se unii cu alții și devenind un singur întreg.

În același timp, „îţi iubeşti aproapele ca pe tine însuți”, deoarece principala poruncă a iudaismului este singura lege fundamentală. Dacă alte principii nu se bazează pe ea, dacă o persoană nu este ghidată de ea în activitățile sale (indiferent de ceea ce face în viață), el nu este considerat evreu. El este doar nimeni, sau spune-i cum vrei.

Termenul „evreu” provine din cuvântul „ever” („tranziție”), trecerea de la egoism la altruism. „Iudaismul” din cuvântul „Ihud” are un sens mai profund, legătura dintre om și Creator.

„Israel” (“Yisra-El”) în traducere înseamnă „direct către Creator” și este aplicabil unei persoane care se îndreaptă direct către Creator, la calitatea dăruirii și a iubirii. Este o imagine a cuiva care își asumă metoda de a-și corecta natura pentru a ajunge la o conexiune cu toată lumea de dragul echivalenței de formă cu Creatorul.

Din KabTV “Prim plan—Reîntoarcerea” 2/19/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: