Evul Mediu: o ascensiune internă

522.01Întrebare: De ce evenimente, cum ar fi revelația Cărții Zohar în secolul al XVI-lea în timpul ARI, au reprezentat întotdeauna un punct de cotitură în dezvoltarea umanității?

Răspuns: Pentru că totul ar trebui să stea deasupra egoismului comun, ca un călăreț pe cal. Egoismul universal este ca un cal, iar nivelul de dezvoltare al unei persoane care ar trebui să se conecteze cu forța superioară este ca un călăreț.

Prin urmare, umanitatea, dezvoltându-se, ajunge într-o anumită etapă, de exemplu în vremea Evului Mediu, care a fost foarte tulbure pe plan intern, cu o dezvoltare serioasă care a rupt ceva mai târziu.

Evul Mediu nu este o stare înghețată așa cum ni se pare. S-a caracterizat prin renașterea umanității de la nivelul „animal” la nivelul „uman”. Practic, până astăzi, culegem în continuare roadele tranziției noastre interne la existență în cadrul unui mod de viață familial, social și religios rigid.

Când o persoană străbate acest cadru și, ca un vulcan, nimic nu o poate opri în afară de propriile sale limitări, pe care începe să le recunoască astăzi.

Abia acum ajungem la faptul că descoperirea care a fost făcută în timpul lui ARI, acea lavă a „erupției vulcanice” care a avut loc în Evul Mediu, îngheață și din nou se simte ca o materie neînsuflețită pentru noi. Nu mai știm ce se va întâmpla în continuare, așa că astăzi venim la Cabala.

Întrebare: Înseamnă că omenirea a trebuit să facă această tranziție în timpul ARI?

Răspuns: Da. Prin urmare, ARI reprezintă o etapă complet nouă din care umanitatea poate intra deja în corecție, în atingerea spiritualității. Înaintea lui, Cabala a fost interzisă; cabaliştii au ascuns-o. Această inerție a rămas până astăzi.

Întrebare: Se pare că suntem cu 500 de ani în urmă, nu?

Răspuns: Nu, asta nu înseamnă să fii în urmă; mai degrabă, aceasta este o adaptare treptată. La vremea lui ARI, omenirea nu era pregătită să accepte acest lucru, deoarece la acel moment descoperirea industriei, artei și științei tocmai începuse..

Ni se pare că biserica sau puterea guvernantă sau alte motive au împiedicat dezvoltarea. Nu este asa; tocmai în acel moment egoismul uman era la un nivel mic și nu necesita mai mult.

Când a trecut de la nivelul animal la cel uman, atunci a început toată dezvoltarea, inclusiv Cabala. Apoi, în principiu a existat metoda de corectare a lui ARI, pe care astăzi începem să o implementăm. Suntem prima generație care începe să-și dea seama.

Din „Primul plan” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: