Exerciţii pentru revelarea Creatorului

Întrebare: Ce intenţie trebuie să aibă cineva care trăieşte în această lume şi studiază Cabala, atunci când vede obiecte materiale ?

Răspuns: Omul trebuie să trăiască conform principiului : „Nu există nimeni în afară de El”, o singură forţă, adică Creatorul.

Privesc la obiectele exterioare şi la ce se întâmplă şi chiar la tot ce este în interiorul meu, care nu are nicio imagine exterioară şi îmi imaginez că toate acestea vin de la Creator, că exact asta vrea El să apară în mine şi exact asta vrea El să simt ! Iar acum totul depinde de modul în care tratez acest lucru. De aceea, toate obiectele materiale şi întreaga lume sunt foarte importante pentru mine.

Întrebare: Pot să ies din tot ceea ce mă face să fiu confuz făcând anumite exerciţii psihologice ?

Răspuns: Da. Atunci când atribui totul unei singure forţe, ies spre Creator. Prin toate eforturile mele de a-l identifica pe El în spatele variatelor influenţe, diferitelor obiecte, forţe, opinii, dorinţe şi gânduri, încep să îl văd şi să îl simt. Doresc ceva, de ce vrea El să doresc asta ? Mă gândesc la ceva, de ce vrea El să mă gândesc la asta ? Sunt nimeni. Sunt ca un mecanism, ca o cutie de metal în care sunt anumite gânduri şi sentimente, adică o inimă şi o minte şi eu pot doar să mă inspectez : „De ce au apărut acestea în mine ? Ce vrea această forţa singulară, uniformă şi absolută care mă controlează ? De ce vrea această forţă să-mi simt starea mea în acest fel, în fiecare moment ?”

Pe această bază, intru în contact complet cu Creatorul, conform nivelului meu mic. Şi dacă continui să avansez în acest fel prin „nu există nimeni în afară de El”, atunci voi defini din ce în ce mai mult ce vrea Creatorul de la mine, ce pune la cale şi ce reacţie aşteaptă de la mine.

Şi astfel voi începe să mă apropii gradual de El, aşa cum este spus în Cabala, „Nu există nimic în natură pe care omul să nu poată să obţină printr-un efort constant”. De aceea, pot să ating o stare în care voi începe să simt, să văd şi să înţeleg Creatorul şi să comunic cu El, aşa cum o fac cu un prieten apropiat. Şi toate acestea doar mulţumită indiciului că nu există nimeni în afară de El în spatele a tot ceea ce mă înconjoară.

Ascunderile variate ale Creatorului sunt exerciţii prin care El îmi dă oportunitatea să Îl recunosc în spatele tuturor perturbaţiilor şi problemelor. Sarcina mea este să nu părăsesc niciodată acest gând şi să nu uit că totul vine de la El, în nicio circumstanţă.

Nu este simplu. Şi pot primi ajutor numai de la societatea de oameni care gândesc în acelaşi fel cu mine şi efortul nostru comun este deschis şi ne influenţăm unul pe altul.

Dacă creăm un asemenea grup din milioane de oameni care sunt acordaţi în acest fel şi sunt dispuşi să îl reveleze pe Creator, vom „spăla” întreaga lume şi totul va deveni simplu şi clar.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 09.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed