Exilul din Intentie

Intrebare: Daca pur si simplu ajut oamenii in aceasta lume, pot eu sa extrag din aceste actiuni, Lumina care corecteaza sufletul?

Raspuns: Asta depinde de intentia ta. Daca ai cu adevarat intentia de a darui, atunci cu siguranta vei atrage Lumina. Dar daca ai de gind sa ajuti o batrina sa treaca strada si te gindesti ce bun esti pentru ca ai facut asta, atunci doar te vei rani singur.

Sint milioane de oameni in lume care doresc sa-i ajute pe altii, si pare ca ei fac lucruri bune la nivel material. Dar din anumite motive actiunile lor nu fac lumea mai buna. Toate actele filantropice nu produc nici un rezultat pozitiv deoarece intentia este cea care schimba lumea, si nu actiunile.

Creatorul nu are nevoie de actiunile voastre, daca le faceti din ego. In primul rind, trebuie sa intrebati daca aceste actiuni corecteaza inima? Inainte de a tine o porunca sau orice alta fapta buna, trebuie mai intii sa va inarmati cu intentia corecta. Si daca nu aveti intentia, intrebati-va daca merita sa faceti actiunea.

Daca actiunea este esentiala vietii voastre, trebuie sa aveti grija chiar si fara intentie, din moment ce asta tine numai de necesitati si de aceea „nu este nici condamnat si nici recompensat”. Dar daca actiunea este in exces de ceea ce corpul animalic are nevoie, nu o puteti face cu o intentie egoista. Facind actiuni egoiste, corupeti lumea din moment ce va indepartati singuri de spiritualitate si aduceti mizerie in aceasta lume.

Starea colectiva atunci cind actiunile sint facute fara o intentie, se numeste „exil”. Si reintorcerea la actiuni cu intentii altruiste, se numeste „rascumparare” deoarece prin asemenea actiuni revelati Creatorul.
Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/24/10, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: