Exista conexiune intre corp si suflet?

Intrebare: Este sufletul persoanei conectat cu corpul sau ca o radacina spirituala cu ramurile sale?

Raspuns: Sufletul este conectat cu corpul. Sufletul contine 613 dorinte pe care trebuie sa le corectez cu ajutorul celor 613 Lumini. Aceste dorinte nu sunt conectate cu lumea noastra in niciun fel si ele nu se afla intr-o persoana obisnuita.

Ele sunt la suprafata doar in cei care studiaza Cabala cu intentia de a crea o conexiune- intre elevi- bazata pe daruire si iubire, adica pentru a corecta spargerea  in parti a sufletului unic Adam,  in suflete separate. Aceste dorinte necorectate sau ura reciproca nu apar in aceia care nu studiaza Cabala si prin urmare ei nu au nimic de corectat.

Corectia are loc in doua faze:

  1. Fara a folosi cele 613 dorinte. Aceasta este denumita grija fata de cele 613 recomandari ale Torei (Eitin).
  2. Primirea interioara a celor 613 dorinte de dragul daruirii. Aceasta este denumita grija fata de cele 613 instructiuni ale Torei (Pkudin).

Aceste dorinte care au fost corupte si au devenit egoiste au intentia de dragul de sine. Atunci cand sunt corectate, ele dobandesc intentia de a fi folosite de dragul altora. Aceste dorinte sunt implinirea poruncilor, de vreme ce Creatorul ne-a poruncit sa ne corectam sufletele.

Aceasta este o actiune spirituala care nu depinde de corpul fizic. O persoana poate sa fie lipsita de maini si picioare, sau chiar de intregul corp, si totusi se ingrijeste de aceste actiuni. Corectia dorintelor unei persoane nu are nicio legatura cu corpul fizic. Prezenta in lumea spirituala nu este conectata cu aceasta lume.

Totul este simtit prin dorinta. Materia este dorinta. Senzatiile din interiorul celei mai mici dorinte creeaza pentru noi imaginea lumii noastre, sau realitatea in care traim. Cel mai scazut nivel, numit lumea noastra, este imposibil de corectat. Este nivelul mineral care nu este subiectul corectarii.

Totusi, pe langa nivelul mineral al dorintei numita aceasta lume, eu primesc de asemenea o mica dorinta de la urmatorul nivel, un punct al nivelului de mai sus, care nu este in niciun fel conectata cu nivelul material. Aceasta dorinta este numita punct pentru ca in el eu percep doar o aspiratie catre ceva care este dincolo de aceasta lume. Il pot dezvolta prin atragerea Luminii care il va conecta cu punctele altor oameni, sau pentru a ne exprima altfel, va conecta sufletul meu cu alte suflete. In interiorul conexiunii care apare, voi incepe sa simt lumea spirituala.

Atunci cand mai multe puncte devin conectate cu punctul meu, un sistem apare si Lumina il aduce la viata.

Si toti participantii simt viata!

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 1.08.10, Chestiunea Radacinilor si Ramurilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed