Există conflicte în natură?

Întrebare: În psihologie, conflictul este definit ca o contradicție, o lipsă de acord, între două sau mai multe părți. Conflictele există nu numai între civilizații, state, națiuni, religii, ci și în interiorul unei persoane. Mai ales acum, când lumea este în criză.

Cum ați defini conflictul? Care este esența sa? Există conflicte în natură?

Răspuns: Întreaga natură a lumii noastre este construită pe conflicte, pe combinația a două contrarii, în ce măsură, fiind unul împotriva celuilalt, pot câștiga, influența, distruge sau, dimpotrivă, pot fi într-un anumit echilibru. Dacă vă gândiți dacă este posibil să nu mai existe deloc în afara conflictelor, atunci puteți ajunge la concluzia că nu se poate face nimic, aceasta este viața noastră și trebuie să fim în dezacord tot mai mare între noi până la sfârșitul timpului

Cu toate acestea, înțelepciunea Cabalei nu crede acest lucru. Se spune că, pe de o parte, natura noastră este o teribilă dorință egoistă a tuturor și a tuturor de a stăpâni asupra celorlalți, care este cauza a tot felul de conflicte. Dar, pe de altă parte, avem ocazia să ne educăm astfel încât, din aceste contrarii, să putem ajunge la un acord reciproc și peste toate conflictele să se întindă o rețea de conexiuni, așa cum este scris: „Iubirea acoperă toate nelegiuirile”. Atunci putem trăi în relații bune între noi.

Nu am putea realiza acest lucru niciodată. Pentru a fi sincer, nici măcar nu am încercat să implementăm această tehnică. Dar există.

Din „Abilitățile de management” KabTV, 16.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed