Există Dumnezeu?

Întrebare: Există Dumnezeu?

Răspuns: Nu ştiu ce vor oamenii să zică atunci când spun „Dumnezeu”. Dacă prin Dumnezeu înţelegem o forţă care controlează totul, atunci această forţă este natura.

Cu cât aflăm mai multe despre natură, vedem că totul în ceea ce o priveşte este raţional, echilibrat şi că funcţionează conform legilor sale. Cunoaştem câteva din aceste legi, pe altele nu, şi din acest motiv esenţa lor ne este ascunsă. Credem în tot felul de miracole şi acţiuni care ar afecta cursul acţiunilor noastre, asta se întâmplă din cauza lipsei de cunoaştere. Ştiinţa Cabala oferă posibilitatea de a învăţa aceste legi.

Natura poate fi numită Dumnezeu dacă ne amintim că este o forţă absolut fixă, care nu se supune niciuneia dintre dorinţele noastre. Nu este asemenea părinţilor noştri la care putem merge şi plângem şi lor le va fi milă de noi. Lacrimile noastre nu vor ajuta. Este un sistem care funcţionează conform legilor lui precise. Aşa cum este scris „Am dat o lege şi nu o schimb”.

Potrivit ştiinţei Cabala, valoarea numerică (Gematria) a cuvintelor „natură” şi „Dumnezeu/Creator” este aceeaşi. Astfel, să te îndrepţi către Creator este acelaşi lucru cu a te îndrepta către natură. Totuşi, este cel mai bine să numim această forţă natură pentru că înţelegem imediat că vorbim despre legi fixe şi să le cerem ajutorul nu ne va ajuta.

O persoană trebuie să ştie cum să se comporte şi cum să se corecteze pentru ca aceste legi să devină binevoitoare faţă de ea. Şi dacă nu le foloseşte corect, atunci va primi, în mod natural, o reacţie negativă, aşa cum se întâmplă cu orice legi fizice.

Astfel, nu există niciun Dumnezeu pe care să-L domolim sau să-L aducem cumva la sentimente mai bune!

Din KabTV, Conversaţii cu Michael Laitman, 10.06.2015

 

One Comment

  1. Ce zice Maimonide in cele 11 concepte despre Dumnezeu ? Sa nu mai zic ce zice cele 5 carti ale lui Moise ,ce zic Profetii ,ce zice regele David si nu-mi ajunge sa-i numesc pe toti cei care au vorbit ,unii dintre ei gura catre gura cu SFANTUL LUI ISRAIEL !!!!!!!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: