Există multe surprize în faţă

Întrebare: Depinde rădăcina sufletului de tipul de legătură care există între suflete?

Răspuns: Există mai multe condiţii care se aplică conexiunii dintre suflete, la fel ca într-un sistem integral în care fiecare element este conectat cu toate celelalte. Suntem incapabili chiar si să ne imaginam chiar acest lucru.

Să presupunem că o persoană trebuie să fie corectata şi din cauza ei mii şi mii de multe alte elemente ale sistemului comun se implica în procesul de corecţie, însemnand suflete şi creaturi de pe diferite niveluri. Acest lucru este oarecum similar cu dezvoltarea unui embrion. Aceasta creşte într-un mod foarte ciudat: Dintr-o data o extensie ca o coada este formata, apoi dispare, şi anumite forme sunt înlocuite cu altele.

De ce ne trebuie să trecem prin toate aceste stări până când vom lua forma de om? Şi acest lucru se întâmplă chiar şi unui embrion! De ce trebuie sa primim hrana prin ombilic? Nu este ciudat? În esenţă aportul de alimente prin gură, de asemenea, pare ciudat, dar cel puţin aceasta vine de la echivalenţa cu Partzuf-ul spiritual care primeşte Lumini (gusturi, Taamim) prin gură, Peh care este în cap, Rosh al Partzuf-ului.

Este lipsit de sens să întreb despre acest lucru, deoarece căile de dezvoltare, condiţiile şi interconexiunile, toate provin din legatura dintre suflete. De ce nivelurile mineral, vegetal şi animal ale naturii trebuie sa se dezvolte exact in modul în care acestea o fac, producand o asa de mare varietate de peşti, păsări, animale, mii de specii de plante, miliarde de creaturi diferite?

Toate acestea vin de la dezvoltarea dorinţelor şi combinaţiile dintre ele. Este scris, „Sfârşitul acţiunii se află în planul iniţial.” Dacă nu ar trebui sa atingem total inter-includerea unul cu altul, la sfârşitul acţiunii, la corectarea finala, atunci nu am avea nevoie de o astfel de varietate de specii de pe fiecare nivel de dezvoltare pe nivelurile mineral, vegetativ, şi animal ale naturii.

Toate aceste niveluri apar şi dispar la gradul de corecţie care are loc în funcţie de perioada dată de dezvoltare. Acesta este motivul pentru care anumite specii de animale şi plante au dispărut deja de pe faţa pământului, în timp ce altele sunt doar acum descoperite.

În fiecare zi, oamenii de ştiinţă descopera noi specii de animale care au fost necunoscute înainte. Au existat sau nu? Nu au existat. Ele sunt de-abia acum descoperite. Dintr-o data aceasta forma începe să fie descoperită şi să existe, deoarece dorintele noastre, care se manifestă în diverse combinaţii, prezintă o nouă viziune pentru noi în formă de aceste creaturi.

Anterior, aceste conexiuni între dorinţe nu au existat si a fost ca si cum aceste creaturi nu au existat. La urma urmei, ele sunt doar o aparenta exterioara de combinaţii specifice ale dorintelor noastre.

Multe alte lucruri vor fi dezvăluite. Dar in final toate acestea vin de la acelasi principiu.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 3/1/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: